Den legendariske glyngørerenser kan ikke lade være med at smile over hvad han ser

Søndag blev det en realitet, at den danske cykelstjerne kunne stille sig øverst på sejrsskamlen efter tre vanvittige uger i verdens største cykelløb. 

Og selvom der var lagt i kakkelovnen, at danskeren skulle forsvare sin gule trøje med næb og kløer, så stod det sort på hvidt, at Jonas Vingegaard for alvor havde sat sin evige rival, Tadej Pogacar, til vægs og gentaget sidste års succes. 

Den ydmyge Glyngøre-dreng har dog ikke ligget på den lade side efter hans Tour-sejr. 

Jonas Vingegaard har nemlig haft en travl tid siden sin triumf i verdens mest prestigefyldte cykelløb. 

Så sent som i går blev han blevet hyldet på Rådhuspladsen og senere på Plænen i Tivoli. 

I dag går turen til Glyngøre, hvor en hel dag er dedikeret til at hylde den danske cykelhelt.

Men inden længe skal den danske cykelstjerne tilbage i sadlen og tage hul på forberedelserne til det store etapeløb i Vuelta a Espana, der løber af stablen om en måneds tid. 

Og Jonas Vingegaard selv, lægger ikke skjul på, at han håber at tage Tour-formen med ind i Vueltaen på trods af hans korte forberedelse. 

For når torsdagen lakker mod enden, så skal Jonas Vingegaard og familien trække stikket, inden forberedelserne starter. 

Og selvom Jonas Vingegaard slet ikke havde kigget på ruten før han løftede sløret for hans deltagelse, så kan han ikke lade vær med at trække på smilebåndet, når han lader øjnene hvile ned over ruten: 

“Jeg sad og kiggede på det i går aftes (mandag aften, red.), og det ser ud som om, det er en hård rute. Den passer godt til os med masser af bjerge og masser af bjergafslutninger”, lyder det fra Jonas Vingegaard til TV 2

I skrivende stund har Jonas Vingegaard dog stadig sin tvivl om hvorvidt han kommer til at stå knivskarpt til Vueltaen: 

“Det er det, vi vil prøve at se, om vi kan (ramme 100 procent til Vueltaen, red.). Vi vil gøre vores for at se, om vi kan gøre det. Vi ved ikke rigtigt, hvordan jeg kommer til at stå i Vueltaen”. 

Men det forstår man skam godt, når alle øjnene har været rettet mod verdens største cykelløb, hvor den danske cykelstjerne endnu engang viste god figur og satte alle til vægs. 

Vuelta a Espana løber af stablen den 26 august og kan følges på TV 2 og TV 2 Play.