Der er plads til væsentlige ændringer i sangprogrammet, mener den tidligere dommer

Der er ikke de største forskelle på den danske udgave af sangprogrammet ‘X Factor’ og dets originale version fra England.

I begge udgaver tager håbefulde almene borgere ind foran dommerpanelet, synger en coverversion af et nummer, og i sidste ende kan den bedste sanger stå tilbage med ‘mest x factor’.

Men én væsentlig forskel mellem de to versioner, er netop at finde ved dommerbordet. For hvor den danske udgave siden den første sæson i 2008 har bestået af tre dommere – typisk to mænd i hver ende, og en kvinde i midten – så er der mere balance i det engelske koncept, hvor fire dommere besidder dommerpanelet: to mænd og to kvinder.

Og netop her mener den tidligere ‘X Factor’-dommer, sangerinden Pernille Rosendahl, at TV 2 stærkt bør overveje at ændre i strukturen, så der kan komme bedre ligevægt.

I Berlingske-podcastet ‘Østergaards salon‘ fortæller Rosendahl at hun ofte oplevede en større fokus på de mandlige energier, og hvordan de store samtaler bevidst gik hen over hovedet på den kvindelige dommer i midten.

‘Det ender tit med, at mændene sidder og laver highfive hen over hovedet på den kvindelige dommer. Det kommer lidt til at fremstå som om, den feminine energi ikke er noget værd’, fortæller Swan Lee-forsangeren.

Selvom Rosendahl ikke har siddet i dommerstolen siden programmets 2012-sæson, så har hun fuldt interesseret og nysgerrigt med ved ind- og udskiftningerne af de tre pladser.

Pernille så derfor gerne, at den danske pendant at det originale koncept fra England følger trop, og får placeret en ekstra stol ved dommerbordet.

‘Jeg tror, det vil være sværere at lave de alliancer, der altid er mellem mændene. Når jeg ser de mandlige dommere udtale sig om deres meddommere, er det meget ofte mændene, der udtaler sig positivt om mændene’, uddyber den tidligere dommer.