Taylor Swift inkorporerer forbløffende drømmelignende billeder fra 1970’erne til hendes nye trippy musikvideo.

Taylor Swift levede op til sit løfte, ved at droppe en ny musikvideo til hendes sang ‘Lavender Haze’ i de tidlige morgentimer fredag.

Til den optimistiske elektro-hip-hop-bøjede synth-pop-sang valgte pop-superstjernen et trippy surrealistisk look, der medvirkede singer-songwriteren i en ‘sultry søvnløs 70’er feber drøm’ komplet med lilla røg og en elsker, spillet af model og skuespilleren Laith Ashley.

Ligesom de videre singler fra Midnights (2022), Bejeweled og Anti-Hero, udtænkte, skrev og instruerede Swift den nye musikvideo. 

Videoen begynder på en ret tam måde med, at Swift ligger i sengen med en gammeldags pladespiller, der spinder et vinylalbum.

Mens vokalen starter, kigger Lover-stjernen over på sin mand, som sover sammen med hende i sengen.

Øjeblikke senere kan Swift ses sidde oppe i sengen og lyde, som om hun fortæller historier, mens hendes elsker fortsætter med at læne sig tilbage under lagnerne.

Efter at have nævnt hendes ‘melankoli’, starter den første af mange udløste specialeffekter, da et funklende og farverigt billede dukker op på hendes mands ryg.

Det er på dette tidspunkt, at det medrivende omkvæd falder, samtidig med at en tændstik tændes, og rummet bliver opslugt af en røget dis.

‘Jeg mærker en lavendel-tåge snige sig op på mig – Så virkelig, jeg er forbandet, hvis jeg bryder mig om, hvad folk siger,’ synger hun i omkvædet. ‘No deal, 1950’erne s**t de vil have af mig – jeg vil bare blive i den lavendel-dis (Åh, åh, whoa whoa whoa whoa whoa).’

Mens Swift synger teksterne i en jævn levering, danser Swift rundt i det lilla røgfyldte rum nu i en lavendel-dis.

Efterhånden som videoen skrider frem, kryber den drømmende stil ind og ud med ting som blomster, der vokser på gulvtæppet, og hendes fjernsyn åbner sig ind i en galakse for at gå med til dansefesten på hendes værelse.

Det ender med, at Swift falder i søvn på en sky i et stjerneklart hav af svømmende koi-fisk.

Video: YouTube

Lavender Haze blev udgivet den 21. oktober 2022 som det første nummer på Swifts tiende studiealbum Midnights. Den ville fortsætte med at blive udgivet som den anden single off the record den 29. november.

‘Jeg kom tilfældigvis på sætningen ‘Lavender Haze’, da jeg så Mad Men, og jeg slog det op, fordi jeg syntes, det lød fedt, og det viser sig, at det er en almindelig sætning, der blev brugt i 50’erne, hvor de bare ville beskrive at være i kærlighed,’ afslørede hun, som rapporteret af Entertainment Tonight. ‘Hvis du befandt dig i lavendel-disen, betød det, at du var i den altomfattende kærlighedsglød. Det syntes jeg var rigtig smukt.

“Jeg gætter på, teoretisk set, når du er i lavendeldisen, vil du gøre alt for at blive der og ikke lade folk få dig ned af den sky. Jeg tror, ​​at mange mennesker skal beskæftige sig med dette nu, ikke kun ‘offentlige personer’, fordi vi lever i de sociale mediers æra, og hvis verden finder ud af, at du er forelsket i nogen, kommer de til at veje ind på det,” tilføjede Swift.

“Ligesom mit forhold i seks år, har vi været nødt til at undvige underlige rygter, tabloide ting, og vi ignorerer det bare. Denne sang handler på en måde om at ignorere de ting for at beskytte de rigtige ting.’