Den tidligere prinsesse kan ikke få fred

I disse dage er prins Harry hovedpersonen i en retssag mellem ham selv og Mirror Group Newspapers (MGN), der står for udgivelserne af aviserne Sunday Mirror, Daily Mirror og Sunday People.

Og i mandags hvor prinsen skulle have været mødt op i retten, men valgte at udeblive grundet sin datters fødselsdag, måtte prinsens advokat, David Sherborne, gøre sit bedste for at forsvare sin klient i den omdiskuterede sag.

Og det var ikke med let artilleri, advokaten havde klargjort sin sag foran domstolen, skriver det britiske medie The Independent.

Da sagen netop omhandler prinsens mangel for privatliv og ulovlig forfølgelse af pressen siden barndommen, valgte advokaten at fremvise det mest famøse eksempel på pressens mangel på empati overfor den royale familie, i nyere tid:

I retssalen fremhev Sherborne nemlig to breve skrevet af den afdøde prinsesse Diana, prins Harrys mor, som den daværende prinsesse havde sendt til skuespilleren Michael Barrymore.

I brevene fortæller prinsessen om et privat møde mellem hende selv og Barrymore, der var blevet forfulgt til verdens afkroge af pressen.

Sherborne beskriver selv under retssagen Diana som et ‘gigantisk mål’ for MGN, og forklarer hvordan breve ‘tydeligt’ viste hvordan mediehuset havde aflyttet da forhenværende prinsesses voicemail-beskeder – anklager MGN’s advokater selv benægter.

– Barrymore var så bange, at han ikke turde kontakte prinsesse Diana, og det her blev en form for isolation forårsaget af sådan ulovlig aktivitet, fortalte Sherborne under retssagen, efter at have læst et af brevene højt, hvori prinsesse Diana skrev, at hun ikke havde hørt noget fra Barrymore i et godt stykke tid.

‘Jeg har haft mareridt om tabloidaviserne’, skrev prinsessen i brevet, der blev afsendt to måneder før hendes tragiske død.

Prins Harry er langt fra den eneste kendis, der har kniven ude efter MGN.

Over 100 kendisser har nemlig også valgt at hive MGN i retten, også for anklager om ulovlig aflytning.