Den tidligere vært væmmes over sin tidligere arbejdsplads.

Den tidligere TV2-vært Per Christiansen har offentligt kritiseret sin tidligere arbejdsgiver, TV2, for deres dækning af den russiske opbakning til krigen i Ukraine.

I et skarpt formuleret opslag på Facebook retter han en skarp kritik mod kanalen for dens præsentation af en journalist, der hævder at have fuld journalistisk frihed i Rusland.

“TV 2 Nyhederne fortæller om stor russisk opbakning til krigen i Ukraine med kommentar fra en journalist, der i en skåltale af en artikel siger, at han i Rusland må bedrive lige nøjagtig den journalistik, han selv ønsker. Men kære Nyhederne, har I glemt, at I opererer i et diktatur?” skriver Per Christiansen i sit indlæg.

Han fortsætter med at påpege de alvorlige begrænsninger og risici, som journalister og kritikere af den russiske regering står overfor:

“I Rusland er alle kritiske medier forbudt. Folk, der har en anden mening end Kreml, falder ud af vinduer fra stor højde, selv når de opholder sig i andre lande. Eller de bliver som oppositionspolitikere forsøgt forgiftet og idømt langvarige fængselsstraffe. Og også udenlandske journalister bliver fængslet.”

Christiansen afslutter sit opslag med en stærk kritik af TV2 Nyhederne ved at sige:

“TV 2 Nyhederne går med sin halleluja journalistik Putins ærinde. Jeg væmmes!”