“Forfærdelige billeder,” sådan lyder ordene fra Tadej Pogacar.

Det er ikke gået nogens næse forbi, at Jonas Vingegaard var involveret i et særdeles voldsomt styrt i det prestigefyldte løb Baskerlandet Rundt.

Og selvom det hurtigt blev sparsomt med detaljer fra den danske cykelstjerne, så kunne han for nyligt bliver udskrevet fra hospitalet.

LÆS OGSÅ  Jillian Michaels advarer

“Hej alle, det er tid til at forlade hospitalet for mig. Jeg vil gerne takke personalet for at tage godt af mig. Og jeg vil takke alle for støtten. Jeg har modtaget mange beskeder, gaver og tegninger. Det varmer! Nu er det tid til at komme mig helt”.

Sådan lød meldingen fra den ydmyge Glyngøre-dreng i et opslag fra Team Visma Lease a Bike på X.

Det var Jonas Vingegaards første ord til offentligheden efter det voldsomme styrt, der i øjeblikket sår tvivl om, hvorvidt han bliver at finde i cykelsadlen, når der tages hul på dette års udgave af Tour de France.

Den skæbnesvangre nedkørsel førte til hændelsen, der i den grad rystede hele cykelverden og fik særlig genklang hos Jonas Vingegaards evige rival, Tadej Pogacar.

LÆS OGSÅ  Natasja Crone afslører: Det var jeg villig til

Han så ulykken på tv fra sin stue sammen med sin forlovede, og selvom han kort efter strøg til tasterne for at lave et opslag om styrtet på X, så har han nu brudt tavsheden om Jonas Vingegaard for første gang:

“Da styrtet skete, blev vi helt stille. Det var forfærdeligt at se. Forfærdelige billeder. Der var så mange på jorden, som ikke bevægede sig. Det var forfærdeligt at se, og det må aldrig ske for nogen”, siger han til Ekstra Bladet, der spurgte sloveneren om styrtet, da pressemødet fra UAE-mandskabet forud for starten på Giro d’Italia, løb af stablen.

Tadej Pogacar lagde heller ikke skjul på, at de endnu ikke har snakket sammen, fordi han tror, at han har brug for noget privatliv:

LÆS OGSÅ  Nu afviser Holger Rune rygter

“Jeg har ikke snakket med ham, men jeg tror, han vil have noget privatliv, for det var virkelig dramatisk”.

Det er endnu uvist om de to cykelstjerner skal krydse klinger i dette års udgave af Tour de France. Men sikkert er det, at Tadej Pogacar inden længe tager hul på Giro d’Italia.