Det har været svært at undgå at høre mindst et nummer fra rapgruppen, ‘Suspekt.

Men det kan godt blive vildere, lyder det fra gruppemedlemmerne, som den 15. september vil optræde på Danmarks nationalarena Parken.

I mere end to årtier har Suspekt været en del af den danske musikscene. Nu står de overfor sit allerstørste show til dato.

Det annoncerer pladeselskabet Universal Music Denmark i en pressemeddelelse.

National fest for fællesskab

Idéen med koncerten er at forene hele nationen i en fest for fællesskab, siger Suspekt i pressemeddelelsen. De vil samle 46.000 mennesker til at smadre Parken, med et brag af en fest.

– “Vi ønsker at samle et fragmenteret folk og finde fællesnævneren gennem fejring af flere generationers livsoplevelser med vores musik.”

Vil hylde musikken

– “Det er ikke Suspekt, som skal hyldes af egoistiske årsager, men folk, som skal samles om musikken. Intentionen er, at eventet skal være større end Suspekt,” lyder det fra gruppen.

Showet i Parken bliver til i samarbejde med koncertkaravanen Grøn, der opererer under mottoet “plads til forskelle”, som Suspekt også optræder under. De har flere gange optrådt på Grøn koncert rundt i Danmark.

Været en del af dansk musik i 20 år

– “I 20 år har vi rejst land og rige rundt – nu håber vi, at folk vil komme til os på denne særlige aften og fejre fællesskabet, livet og friheden. Friheden til at ytre sig og sige lige præcis, hvordan fuck man har det. Vi skal råbe det sammen, synge falsk og smide tøjet. Vi skal blive til én,” siger Suspekt i pressemeddelelsen.

– “Vi skal vise vores følelser, åbne op og se, at de er delt blandt mangfoldigheden på tværs af køn, farve og seksuelle præferencer,” lyder det fra trioen.

Suspekt gruppen består af rapperne Emil “Orgi-E” Simonsen og Andreas “Bai-D” Bai Duelund og produceren Rune Rask.

Vokset op sammen

De kender hinanden helt tilbage fra barnsben i Albertslund.

I 1999 udkom Suspekts selvbetitlede debutplade. Siden er der fulgt seks andre albums, med indeholdende hits som “Kinky fætter”, “Søn af en pistol” og “Proletar (hvor jeg står)”.

Koncerten bliver en parade af alle de gamle og nye hits.

Med den kommende koncert i Parken bliver Suspekt den blot tredje danske gruppe, der skal optræde på Danmarks største spillested.

Før Suspekt stod Volbeat på scenen i 2017 og The Minds of 99 i 2022.

Billetterne sættes til salg den 1. februar.