Der var en helt særlig årsag til, at prinsesse Charlotte ikke blev navngivet Diana eller Elizabeth.

Da verden ventede i spænding på fødslen af prins William og Kate Middletons anden barn, var spekulationerne mange om, hvad det royale par ville navngive deres datter. 

Ville de vælge at ære dronning Elizabeth II eller prinsesse Diana, de to mest ikoniske kvinder i moderne kongelig historie? Svaret viste sig at være lidt mere nuanceret.

LÆS OGSÅ  Stadig et følsomt emne: Grev Nikolai taler ud om den royale titel

Det skriver Mirror.

Den 2. maj 2015 annoncerede parret, at de havde fået en lille pige, og navnet blev afsløret: Charlotte Elizabeth Diana. Selvom det ikke blev med hendes fornavn, valgte de at ære begge kvinder i hendes mellemnavn. Ifølge den kongelige ekspert Richard Kay var dette et bevidst og klogt valg.

I Channel 5-dokumentaren Secrets of the Royal Palaces forklarede Richard Kay, at Kate og William ønskede at undgå, at deres datter konstant skulle leve op til sammenligninger med sine berømte forfædre. 

“Jeg tror, han meget klogt besluttede ikke at give Charlotte sin mors navn som hendes fornavn. Alt, hvad hun gjorde og sagde, ville være blevet sammenlignet med hende. Ved at give Diana som mellemnavn betyder det, at Diana stadig er der,” sagde Richard Kay.

LÆS OGSÅ  Kongehuset deler stor nyhed med danskerne: Nu sker det endelig

William, der selv var blot 15 år, da hans mor døde i en tragisk bilulykke i Paris i 1997, har ofte talt om, hvordan hendes minde har præget hans liv. 

Emily Andrews, kongelig redaktør på Mail on Sunday, påpegede: “William har talt om tabet af sin mor og den indvirkning, det havde. Han tænker på hende stort set hver dag, og han ønsker at holde sin mors minde i live.”

Men mens William og Kate valgte en subtil hyldest, gik prins Harry og Meghan Markle en anden vej i 2021 ved at navngive deres datter Lilibet, et kælenavn for dronning Elizabeth. 

Dette skabte røre, især da det blev hævdet, at parret ikke havde fået dronningens tilladelse. En talsmand for Harry og Meghan har dog siden slået fast, at den første person som fik at vide, at datteren skulle hedde Lilibet, var dronning Elizabeth.