Den unge prinsesse starter snart på et gymnasie, der har trukket afslørende overskrifter gennem tiden

Når sommeren falder mod ende, skal prinsesse Isabella tage afsked med Ingrid Jespersens Gymnasieskole hvor hun er i færd med at færdiggøre sin 9. klasse, og tre år som kommende studine skal påbegyndes.

Og ligesom hendes far, kronprins Frederik, skal den 16-årige Isabella gå efter studenterhuen på Øregård Gymnasium.

Modsat hendes storebror, prins Christian, venter der ikke en grundlovssikret apanage i fremtiden. Derfor skal uddannelsen vægtes højt, og fremtiden sikres på bedst mulige manér – noget Øregård Gymnasium har et stærkt ry for.

Prinsessen får dog fint selskab på jetsetgymnasiet i 2900 Hellerup. Øregård Gymnasium har nemlig en rig historie med tidligere studenter, der har forældre i kendis, finans eller højklassemiljøet.

Men det er dog ikke kun gymnasiets høje karaktergennemsnit og sportsvogne på elevernes parkeringspladser, medierne har haft travlt med at skrive om.

Øregård Gymnasium har nemlig også et ry for sine ‘utraditionelle’ gymnasiefester, skriver Se og Hør.

I 2007 blev det nemlig afsløret, at kokain også var at finde til stede ved gymnasiets adskillige fester – over mere end én omgang.

For fem år siden trak Øregård igen overskrifter landet over – denne gang for seksuelle krænkelser.

Som andre nordsjællandske gymnasier holder Øregård Gymnasium såkaldte ‘puttemiddage’: en fast tradition hvor ‘putterne’ (termet for 1.G-eleverne) udsættes for ydmygende og ubehagelige situationer, med seksuelle undertoner.

Sidenhen har gymnasiet indskrevet det i ordensreglerne, at elever der arrangerer eller deltager ‘puttemiddage’, vil blive bortvist fra uddannelsesinstitutionen.

Heldigvis har den unge prinsesses fremtidige uddannelsessted haft nemmere ved at skille sig af med de rystende overskrifter, end hendes førsteprioritet indenfor studieudbydere.

Planen var oprindelig at Isabella skulle have taget sin gymnasielle uddannelse på kostskolen Herlufsholm. Men efter afsløringer om skolens sårlige miljø blandt eleverne kom til overfladen, valgte kronprinseparret at trække prins Christian ud af skolen, og forhindre Isabella i at påbegynde sit næste skoletrin på Herlufsholm.