Steven Spielberg stod mellem et kæmpe svært valg, som kunstnere skal træffe mellem familie og at forfølge sin kunst.

et nyligt interview med “RRR”-instruktøren SS Rajamouli sagde Spielberg, at en virkelig konflikt mellem kunst og familie ramte ham senere i hans karriere, da han skulle vælge mellem at opdrage sine børn i Los Angeles eller tage til London for at instruere Warner Bros første ‘Harry Potter’ film.

“Den personlige mening om [hvordan konflikten mellem] kunst og familie vil rive dig i halve skete for mig senere, efter at jeg allerede havde etableret mig som filmskaber, som en arbejdende instruktør,” sagde Spielberg. 

“Kate Capshaw og jeg begyndte at stifte familie, og vi begyndte at få børn. Det valg, jeg skulle træffe, var at tage et job, der ville flytte mig til et andet land i fire eller fem måneder, hvor jeg ikke ville se min familie hver dag… Det var en rivende oplevelse.”

“Der var flere film, jeg valgte ikke at lave,” fortsatte Spielberg. 

“Jeg valgte at takke nej til den første ‘Harry Potter’ for stort set at tilbringe det næste halvandet år sammen med min familie, hvor mine unge børn voksede op. Så jeg havde ofret en fantastisk franchise, som jeg i dag, når jeg ser tilbage, er meget glad for at have gjort det, for at være sammen med min familie.”

Chris Columbus endte med at instruere ‘Harry Potter and the Sorcerer’s Stone’ (den første film), som lancerede Warner Bros.’ otte film franchise. 

Filmen blev optaget i London, hvorfor Spielberg besluttede at blive i USA og opdrage sine børn. Det betyder dog ikke, at Spielberg stoppede med at instruere. 

Filmskaberen optog “AI Artificial Intelligence” i samme periode i 2000, som den første “Harry Potter”-film blev optaget, den eneste forskel var, at “AI” overvejende blev optaget i Los Angeles, så Spielberg var i stand til at forblive tæt på sin familie.

Ikke alene er Spielberg nomineret til bedste instruktør i år for “The Fabelmans”, men han er også nomineret for manuskriptforfatteriet for første gang i sin karriere. Filmen er nomineret til i alt syv Oscar-priser, inklusive bedste billede.