Den unge greve sætter ord på fratagelsen af prinsetitlen i stort interview.

For ni måneder siden skulle royalister verden over vende sig til ikke længere at tiltale prins Joachims børn med prinselige- og prinsesselige titler.

Beslutningen der blev truffet af dronning Margrethe blev udsendt i en royal pressemeddelelse den 28. september, og især hendes yngste søn, prins Christian var især hårdt ramt af nyheden.

Også børnene skulle pludseligt vænne sig til frafjernelsen af de royale titler, og nu har den ældste, grev Nikolai, for første gang talt ud om hans bedstemors beslutning.

– Det er stadig et ret følsomt emne, men jeg mener, jeg er den samme person, som jeg altid har været (…) Det er mere bare en formalitet eller en slags ændring af tilhørsforhold på en måde, fortæller greven i et langt interview med det australske medie 9Honey.

Til trods for at han skulle komme sig over chokket, slår Nikolai dog fast i at han fortsat har et godt forhold til kronpinseparret og især dronningen, og at han i kølvandet nu kan se de friheder han har fået med sig.

– Jeg tror, at jeg i fremtiden vil være mere fri, men jeg har aldrig følt mig begrænset før (…) Så for mig har det ikke ændret noget endnu. Jeg tror, ​​at det i fremtiden vil gøre en forskel.