Lee Jung-jae, der spiller hovedrollen i Netflix-serien ‘Squid Game’, er den første til at vinde prisen for ‘Bedste mandlige hovedrolle’ for en rolle, der er ikke-engelsksproget.

Dermed kan den sydkoreanske skuespiller nu bryste sig af at have skrevet Emmy-historie. Der er nemlig ingen andre før ham, der har formået at gøre det samme.

LÆS OGSÅ: Ray J overvejer at sagsøge Kim Kardashian

Det skete, da han mandag aften lokal tid sikrede sig en Emmy for ‘Bedste skuespiller i en dramaserie’. Denne pris vandt han for sin rolle i serien ‘Squid Game’.

Han var selv tilstede ved prisuddelingen, der blev afholdt i Los Angeles i USA. Og ifølge nyhedsbureauet AFP var det altså første gang, at denne pris gik til en ikke-engelsksproget rolle.

Sydkoreanske ‘Squid Game’, der på kort tid blev et stort hit, handler om en gruppe dybt forgældede personer, der kæmper om at vinde store pengepræmier. Der er dog den hage ved det, at de risikerer at miste livet i processen.

Faktisk blev serien så stor en succes på Netflix, at den ved mandagens Emmy-uddeling også var nomineret i hovedkategorien ‘Bedste dramaserie’. Denne pris fik de dog ikke med hjem, da de blev slået af ‘Succession’.

LÆS OGSÅ: Britney deler nøgenbillede til far: Kys mig i røven

Uddelingen af Emmy-prisen hylder det bedste inden for amerikansk tv, hvorfor det naturligvis er en stor ære og noget helt særligt at vinde en sådan pris.