Den elskede skuespillerinde åbner op om den svære diagnose og forfærdelige sygdom

Hver tredje dansker får kræft.

Sådan lyder den triste statistik fra Kræftens Bekæmpelse, som alt for mange danskere desværre er en del af.

Og blandt de diagnosticerede danskere er skuespillerinden Sofie Gråbøl.

I 2012 fik ‘Forbrydelsen’-stjernen den hårde nyhed fra lægen, om at hun havde fået konstateret brystkræft.

Heldigvis er den i dag 54-årige Gråbøl for længst blevet kræftfri, men hendes liv er for evigt blevet ændret.

Sådan fortæller den elskede skuespillerinde i det seneste afsnit af DR-programmet ‘I Hjernen på Stjernen’, hvor værterne Josefine Høgh og Jan Hellesøe tager gæsterne gennem en dyb rejse ind i dem selv.

– Jeg er ikke blevet en anden, men jeg vil sige, at jeg er blevet meget mere overbærende, både over for mig selv og andre og livets problemer, fortæller Sofie Gråbøl i programmet.

I programmet taler Gråbøl åbent og ærligt ud om den svære tid hun befandt sig i, da hun kæmpede med diagnosen, og hvordan hun følte en mangel på folk, hun kunne spejle sig i.

– Alle steder jeg kiggede hen, var der i forbindelse med kræft en fortælling om tapperhed, styrke, sejhed. Det hele var soldaterretorik, hvor jeg følte, det havde en lille undertone af, at hvis man ikke går gennem det med oprejst pande, så er du en dårlig soldat. En desertør. Hvorfor skal den her sygdom have den her retorik, som har en lille undertone af, at det er lidt op til dig, om du klarer det her… Hvilket er absurd, uddyber skuespillerinden.

‘I hjernen på Stjernen’ er netop startet op på programmets anden sæson. Du kan se det seneste afsnit på DR TV her.