DR-legenden har en noget unik forespørgsel.

Lørdag forvandles Høje Kolstrup Kirke i Aabenraa til et epicenter for sang og musik, hvor den lokale sang- og musikmaraton finder sted fra klokken 10.00 til 20.00.

I år byder arrangementet på en særlig kulinarisk overraskelse, takket være den kendte tv-vært Søren Ryge.

Det skriver JydskeVestkysten.

Ryge, der er blandt de 10 værter for dagen, har nemlig insisteret på, at der skal serveres sønderjyske brødtorte både før og efter hans time på scenen.

Den noget unikke anmodning stemmer godt overens med Ryges dybe rødder i Sydslesvig og hans langvarige tilknytning til grænselandet.

Kendt for sine folkekære tv-programmer, har Ryge ofte fejret den sønderjyske kultur og det danske sprog i sine udsendelser. Hans passion for “e sproch” og det traditionsrige sønderjyske kaffebord, blev legendarisk skildret i et tv-program, der hyldede denne unikke del af dansk kulturhistorie.

Til årets sangmaraton tager Ryge og arrangørerne denne tradition med ind i kirkerummet, hvor et hold af frivillige vil sørge for, at op mod 200 gæster kan nyde den sønderjyske delikatesse.

Tiltaget er et nyt og smagfuldt element i maratonens femte udgave, der lover at forene sang, musik og lokal gastronomi i en festlig fejring af fællesskab og kulturel arv.

Dagen byder på en alsidig palette af musikalske indslag, hvor skiftende værter vælger sange ud fra både eget hoved og publikums ønsker. Afslutningsvis vil koncerten med gruppen “Salmesteder” – bestående af Janne Mark, Marianne Søgaard, og Anne Odgaard Eyermann – sørge for en stemningsfuld afslutning på en dag i musikkens og fællesskabets tegn.

Med gratis adgang og mulighed for at købe mad og drikke fra B-catering fra Rødekro, der for anledningen åbner en café i kirken, er alle ingredienserne til stede for en mindeværdig dag.