I 2007 blev fotografen, Martin Jørgensen gift med grevinden Alexandra og blev samtidig en del af Danmarks elite.

I løbet af ægteskabet, der varede til 2015, hvor Alexandra smed ham på porten, var han ikke just den bedste ægtemand.

Blandt andet begyndte Martin Jørgensen at svindle grevinde Alexandra ved at overføre flere beløb fra hendes konto til sin egen.

Penge, der ifølge ham selv skulle bruges til “nye investeringer, der var yderst fornuftige”. 

I realiteten var det mere “investeringer, der ikke fandtes’.
I stedet gik pengene til at betale for hans ekstravagante livsstil. Mens Alexandra sad tilbage med regningerne. 

Da parret blev skilt i 2015, skrev Martin Jørgensen under på et gældsbrev, hvor han forpligtede sig til at betale beløbet, der lød på over 5,45 millioner kroner tilbage i afdrag. De afdrag er aldrig blevet lavet. Og nu har grevinde Alexandra, med god grund, mistet tålmodigheden og vil have sine penge tilbage. 

Grevinde Alexandra stævnede derfor Martin Jørgensen i efteråret. Men det har vist sig, at når det gælder om at få ham til møde op i retten, er han glat som en ål. Det er nemlig først i dag, at det lykkedes at få ham i retten efter fem forsøg.

I formiddag dukkede han endelig op i fogedretten ved Retten i Frederiksberg. Iført tøj i en grålig monokrom farvepalet, der også matcher hår og skæg var han i et selskab med sin advokat og gik forbi den fremmødte presse helt tavs. 

Insolvent trods månedsløn på 50.000 kroner

I det meget korte møde i retten blev Martin Jørgensen dog erklæret for insolvent. Han har ikke råd til at afdrager gældem trods en månedlig indkomst på 50.000 kroner. Han fortalte blandt andet i retten, at han betaler 14.000 kroner i husleje. Oven i det fortalte han om udgifter til  til vand, varme, internet og telefon.  Derudover ejer han hverken en bil, et dyrt ur, jagtudstyr eller andet af værdi.

Grevinde Alexandra var ikke selv tilstede, men det var hendes advokat. Denne spurgte under retsmødet, om Martin Jørgensen ville indgå en afdragsordning, hvor han tilbagebetalte bare 2000 eller 3000 om måneden. Det ville han ikke.

“Det har jeg desværre ikke råd til,” lød det fra den 44-årige fallerede fotograf. Og med det blev han erklæret insolvent på trods af en årlig løn på 600.000 kroner. En erklæring, der forbløffede Alexandras advokat.

“Jeg er forbløffet. Det er nok en af danmarkshistoriens største indkomster, der har ført til en insolvenserklæring. At man med indkomst på 600.000 om året kan slippe af sted med at ikke at afdrage bare 2-3000, er da overraskende,” sagde han efterfølgende til Ekstra Bladet.

Martin Jørgensens status som insolvent gælder de næste seks måneder, hvorpå sagen kan tages op igen. Og han skal dog ikke regne med, sagen pludselig forsvinder.

“Det er, som det er for nuværende. Men grevinden giver ikke op”, fortæller Alexandras presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen til Ekstra Bladet efter retsmødet.

Fire forgæves forsøg

Første gang Martin Jørgensen blev indkaldt i retten var i september. Dengang blev sagen dog udskudt, med begrundelsen at “der ikke var forkyndt for skylder’. Det betyder, at skyldner (Martin Jørgensen) ikke har fået meddelelse fra fogedretten om, at der er rejst krav mod ham. Det er med andre ord en stævning eller indkaldelse, der skal gøre skyldner opmærksom på sagen.

Efterfølgende er tre andre møder blevet udskudt – blandt andet den 5. december. Her meddelte Martin Jørgensen fogedretten telefonisk, at han ikke kunne møde op, da han var på vej hjem fra Jylland.