Årets store enkeltstart finder sted i dag – sæt din alarm

I dag vil et nyt kapitel i rivaliseringen mellem Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar blive skrevet, når de og resten af Tour de France-rytterne for første og eneste gang i årets udgave af løbet vil køre alene mod uret. Her er de vigtigste starttider, du skal holde øje med.

Michael Mørkøv er placeret sidst i feltet, og dermed er han den første rytter, der sendes af sted først. Det er klokken 13.05. Mørkøv, en erfaren rytter med mange år i professionel cykling, vil sætte standarden for resten af feltet.

Men det er den sidste mand på startrampen, Jonas Vingegaard, der vil være i fokus. Han starter sin enkeltstart klokken 17.00. Vingegaard, der i øjeblikket fører løbet, har et forspring på ti sekunder til Pogacar på andenpladsen. Sloveneren starter sin enkeltstart to minutter før Jonas Vingegaard, altså klokken 16.58.

De 22,4 kilometer fra Passy til Combloux foregår i kuperet terræn. Særligt de sidste 6 kilometer er hårde med stigningen Côte de Domancy. Dette vil være en reel test for alle rytterne i feltet, og det er her vi formentlig kommer til at se enten Jonas Vingegaard eller Tadej Pogacar kunne gøre en forskel mod den anden.

Omkring klokken 17.36 vil vi være klogere på, om Jonas Vingegaard fortsat vil være i gult. Her forventes danskeren, som starter sidst af alle, i mål.

Det er ikke kun Vingegaard og Pogacar, der vil kæmpe om sejren. Andre ryttere vil også forsøge at gøre indtryk på denne enkeltstart.

Danskerne der starter på ruten er følgende:

Michael Mørkov klokken 13.05
Mikkel Bjerg klokken 13.33
Søren Kragh Andersen klokken 13.48
Christopher Juul-Jensen klokken 13.49:30
Mads Pedersen klokken 14.00
Anthon Charmig klokken 14.21
Magnus Cort klokken 14.30
Kasper Asgreen klokken 14.31:30
Jonas Gregaard klokken 15.34:30
Mattias Skjelmose klokken 16.13:30
Jonas Vingegaard klokken 17.00.