‘Krummefar’ har ikke nok i kameraer og skrå brædder – han har nemlig et helt sekundært job

For de fleste er 76 år en optimal alder at bruge på at læne sig tilbage, slappe af og nyde pensionslivet.

Men ikke hvis man spørger skuespilleren og underholderen Dick Kaysø. Han har nemlig rigelig med ungdommelig energi og krudt at kunne brænde af i film- TV og teaterverdenen.

Kaysø, som for den yngre generation nok er bedst kendt for den varme og hyggelige rolle som Krummefar i ‘Krummerne’-filmene, ser ikke sig selv hvile på laurbæerne i den nærmeste fremtid. Faktisk har han åbenbart så meget overskydende energi og ubrugte stunder i fritiden, at han har fundet sig noget at lave i timerne, der ikke er dedikeret til arbejdet eller familien.

Siden 2018 har han været at finde bag det store rat i den offentlige trafik. Han fik nemlig muligheden for at udleve barndomsdrømmen om at blive uddannet budchauffør, og for fem år siden blev drømmen fra de unge dage indfriet.

Og at han nu er at finde rundt ved diverse busstoppesteder, er der en god grund til.

– Jeg kører bus for at møde mennesker! Når folk træder ind i min bus, træder de på en måde også ind i mit hjem, og så skal de have en varm velkomst, fortæller Dick Kaysø i et opslag på UCplus’ Instagram-profil; den selv samme uddannelsesinstitution som han tog efteruddannelsen som buschauffør hos.

Og naturligvis har danskere med en interesse for den forrige generations film- og serieudbud også lige måtte kigge to gange, når de steg ombord på bussen og så den velkendte skuespiller ved indgangen.

– Jeg oplever, at folk er rigtig venlige. Nogen genkender mig ikke, andre kigger en ekstra gang og spørger: ‘Har du ikke været i fjernsynet?’, fortæller Kaysø.

Befinder du dig derfor i det nordsjællandske, bør du overveje at stige ombord på den lokale bybus mellem Helsinge og Gilleleje. Her kan du nemlig være heldig, at det er den ikoniske skuespiller der åbner døren op for dig, og tager dig med ud at køre.