Der lyder allerede en ret skråsikker melding omkring hvem der går hele vejen til finalen.

Efter bare to liveshows tegner der sig et klart billede af styrkeforholdet i årets X Factor. Danske Spils oddssættere føler sig ret sikre på, hvilke deltagere, der går hele vejen til finalen – og hvem der bliver stemt hjem som de næste.

Tre kæmpe finalefavoritter og fire, der højest kan håbe på at være med et par uger endnu.

Sådan ser feltet af deltagere i årets X Factor ud, hvis du spørger oddssætterne hos Danske Spil.

”Cristian Oprea, Selmani og Helene Frank fortsætter med at imponere os, og vi er allerede ret skråsikre på, at det er netop de tre deltagere, som skal kæmpe om titlen, når vi kommer til finalen i Randers,” siger Mathias Reimer Larsen, der er oddssætter hos Danske Spil, og der i en årrække har fulgt X Factor tæt.

Oddssætteren beviste i sidste uge, at han ved, hvad han taler om, da han helt korrekt forudså, at det blev Nicolaj Lindby, som måtte forlade programmet.

”Vi fik ret, da Nicolaj Lindby måtte forlade programmet – med nogle ret hårde ord fra dommerne på vej ud ad døren. Og vi fik også ret, da vi forudså, at det var pige-gruppen Cyklus, som var med i farezonen. Der tror vi også, de havner på fredag, og denne gang overlever de ikke,” siger Mathias Reimer Larsen.

Han påpeger, at det statistisk set ofte er dem, der overlevede i farezonen ugen før, der bliver stemt ud næste gang.

”Statistikken holdt stik i sidste uge, og vi er jo ret glade for statistik her i Danske Spil. Vi giver lige nu 60 procents chance for, at det bliver Cyklus, der ryger ud på fredag. Det er til gengæld mere åbent, hvem der skal med ned i farezonen, men det bliver enten Elva, KAOS eller Mariya. Vi hælder mest til, at det bliver Elva,” siger Mathias Reimer Larsen.

Selvom oddssætteren virker sikker på både de tre finaledeltagere og på, hvem der ryger ud som den næste, så rækker skråsikkerheden ikke til at forudsige, hvem der i sidste ende vinder det hele.

”Arh, den venter vi lige lidt med. Vi er godt nok skråsikre, men der er ingen grund til at blive alt for kæphøje. Men jeg kan da sige, at kunderne er enige med os, da 58 procent af alle indskud er fordelt nogenlunde ligeligt på vores tre finalefavoritter, Christian, Selmani og Helene Frank,” siger Mathias Reimer Larsen.

X Factor kan følges live på TV2 fra kl. 20.00 fredag aften.