Nu taler håndboldtalentet om forholdet til den berømte far.

Deres efternavn er ved at være godt kendt i det danske land. Både Simon og hans far Jan er ikke til at komme udenom, når man taler om dansk håndbold, men vejen dertil har ikke altid været lige nem. 

I en verden, hvor professionel sport ofte kræver store ofre, har Simon Pytlicks liv også været præget af fraværet af hans far, den anerkendte håndboldtræner Jan Pytlick. Simon, som nu selv er en opadstigende stjerne i håndbold, reflekterer over sin barndom i TV 2-dokumentaren “Simon Pytlick – i medgang og modgang“, hvor han deler personlige erindringer og ærligt fortæller, hvordan det har været at vokse op bag en anerkendt landsholdstræner. 

Det skriver SE & HØR

Simon Pyrlick ser tilbage på en opvækst, hvor hans far ofte var fraværende grundet karrieren.

“Hvis jeg ikke husker helt forkert, så er han i Rumænien, da jeg bliver født, og jeg tror ikke, han er ikke hjemme på min fødselsdag før, jeg bliver 15 år,” siger Simon om sin far.

I denne familie, hvor både far og mor har haft imponerende karrierer indenfor håndbold, har moren, Berit Bogetoft, spillet en afgørende og ofte overset rolle. Berit, som har haft sin egen succesfulde karriere i håndbold, har været klippen i familien, især når det kom til at opveje fraværet af Simon’s far.

“Det var selvfølgelig hårdt for mig på det tidspunkt, men der var min mor utrolig god til at opveje, at han ikke var hjemme på mine fødselsdage,” fortæller Simon og tilføjer hertil, at hans mor ofte gerne vil være væk fra medierne og bliver derfor betegnet som den skjulte helt i familien, idet det er hende, som passer på alle i familien Pytlick.

Denne historie fremhæver det, der ligger bag en sportsfamilies succes. Simon Pytlicks liv og karriere er ikke kun et resultat af hans egne anstrengelser og talent, men også en hyldest til en mor, der har stået stærk og støttende, selv i skyggen af de lys, der har omringet hendes mand og søn. 

Simon Pytlick skiftede for nyligt til det tyske hold Flensburg-Handewitt og er klar til at spille EM med det danske landshold.