Nu sker det for første gang.

I dag er der statsråd, og det bliver det første siden at Frederik er blevet konge.

Statsråd afholdes med passende mellemrum, her mødes statsministeren og de øvrige ministre med kongen. Statsrådet ledes af kongen eller hans stedfortræder, hvis han ikke kan være til stede.

På statsrådet underskriver kongen sammen med en minister de love, som Folketinget har vedtaget. Det er også her, at regeringen orienterer kongen om nye lovforslag, som regeringen vil fremsætte i Folketinget.

Dog er statsrådet mest en højtidelig ceremoni og ikke et møde, hvor der bliver truffet beslutninger.

Statsminister Mette Frederiksen er naturligvis også til stede på dagens statsråd, og det er noget, som hun føler er helt særligt i dag. Det deler hun blandt andet i et opslag på Facebook.

“På vej til statsråd. Har efterhånden ikke tal på, hvor mange statsråd jeg har deltaget i. Men i dag er noget særligt. Det er H.M. Kongens første statsråd efter, at H.M. Dronning Margrethe abdicerede på det seneste. Jeg glæder mig ved, at den fine tradition fortsætter gennem generationer. Det er vigtigt, at vi også i et moderne samfund holder fast i nogle af vores gamle traditioner,” lyder det fra Mette Frederiksen i opslaget, som du kan se herunder: