Den tidligere præsident samt yderligere 18 personer har fået indtil 25. august til at overgive sig frivilligt til politiet.

Efter mere end to års intens efterforskning, er hammeren endelig faldet.

Den tidligere præsident Donald Trump er blevet tiltalt for forsøg på at manipulere resultatet af det amerikanske præsidentvalg i 2020, hvor republikaneren var oppe imod valgets sejrsherre, Joe Biden.

Oplysningerne kommer fra sagens anklager, Fani Williams, i et pressemøde natten til tirsdag dansk tid, skriver Ekstra Bladet.

Og det er ikke et ‘quick read’ at skulle kæmpe sig igennem anklageskriftet.

En storjury i delstaten Georgia har indgivet hele 98 sider med tiltalepunkter mod Trump og yderligere 18 personer, hvor hans tidligere advokat, Rudy Giulianis navn blandt andet er at finde.

Ifølge anklageskriftet har Trump og de øvrige tiltalte ‘deltaget i en sammensværgelse for ulovligt at ændre resultatet’, skriver det amerikanske medie CNN.

Den demokratiske anklager Willis informerer yderligere om, at alle 19 tiltalte har fået indtil den 25. august til at overgive sig frivilligt til politiet. Hun håber at sagen kan komme for en dommer indenfor det næste halve år.

Donald Trump tabte præsidentvalget i Georgia under 2020-valget.

Tiltalen om stemmesvindel i Georgia er en ud af fire sager, Donald Trump er tiltalt for.