En skræmmende opdage har ramt året Tour de France

I lørdags blev der tages hul på verdens største cykelløb, hvor den danske stjerne, Jonas Vingegaard, skal forsøge at forsvare sin gule trøje fra sidste år. 

På trods af at den danske cykelstjerne for alt i verden ønsker at kunne kalde sig vinder af Tour de France endnu en gang, så skal han krydse klinger med yderst stærkt UAE-mandskab, der har den slovenske superstjerne Tadej Pogacar i spidsen. 

Indtil videre har det dog ikke været nogen dans på roser for danskeren, der har modtaget massiv kritik efter en episode på løbets anden etape, hvor han ikke hjalp holdkammeraten Wout van Aert med at vinde etapen. 

Til trods for at verdens bedste cykelryttere er samlet for at køre Tour de France, så er det ikke de dygtige ryttere, der stjæler alle overskrifter. 

Det har nemlig set dagens lys, at der er nogen, som forsøger at sabotere Tour de France. 

Flere gange i årets løb, hvor der altså kun er kørt fire etaper indtil videre, er der ryttere, der har fået tegnestifter i et af sine hjul, hvilket selvfølgelig har ført til en punktering. 

Indtil videre har sabotagen ikke haft alvorlige konsekvenser, men en punktering med højere fart i feltet eller skarpere hældninger, kan føre til seriøs risici med livet som indsats for rytterne.

Sådan skriver B.T.

Intermarché-rytteren, Lilian Calmejane, har også adresseret problemet, da han har delt billeder af tegnestifter i sine hjul. Også Jonas Rickaert adresseret problemet på sin Twitter, hvilket kan ses herunder: 

Panelet i B.T.s Tour-podcast er mener også, at det ganske enkelt er noget svineri, at der er nogen, der har smidt tegnestifter på ruten: 

“Det er jo fuldstændig sindssygt at gøre. Det er noget svineri”.