Alle royale bløder blåt, ikke? Kongelige over hele verden er lidt af én stor familie, eller de har noget til fælles alle sammen. Royales blod er blå.

‘Mit blod er rødt ligesom alle andres,’ lyder et afsnit fra Prins Harrys nyudgivne erindringsbog, “Spare”, i dansk tale “Reserven”.

Han er vokset op med troen, ligesom os andre civile mennesker, at royales blod er blåt. Dette er med andre ord, bare for at det skulle lyde som noget særligt, at være royal.

Som kongelig må man også tage nogen chancer, og sætte sig selv og sit liv på spil, når man vil rette opmærksomhed mod vigtige mærkesager.

Han spurgte den eksotiske sangerinde Rihanna, som oprindeligt kommer fra Barbados, om hun havde lyst til at hjælpe ham, med at sætte fokus på sygdommen i området.

Til stor overraskelse, så ville hun gerne. Foran kamera og journalister, som Harry hader, fik de altså taget en HIV/AIDS-test på en drop-in-klinik i Barbados.

‘Livet som kongelig’, bemærker han i bogen

“Min familie har altid sagt, at vores blod var blåt. Blåt fordi vi er særlige. Men det kunne heller ikke passe”.

Da han fik stukket den sterile nål i fingeren, og blodet begyndte at pible ud, kunne han ikke lade vær med, at sidde og fnise. Alle de mennesker der igennem tiden har sagt, at kongelige som ham, har blåt blod i årerne.

‘Mens jeg så sygeplejersken dryppe mit blod ned i regensglasset, tænkte jeg: Rødt ligesom alle andres,’ skriver han.

Bogen “Reserven har – selv om den har fået forskellig modtagelse af både de danske og britiske anmeldere – er bogen solgt i stimevis og er den bedste sælgende ikke-fiktionsbog i Storbritannien.