Når Breinholt vender tilbage på skærmen, bliver det med væsentlig ændring grundet rasende seere.

‘Breinholts julekalender’, der ruller over skærmen på Viaplay og TV3, har efterhånden fået en høj stjerne hos mange danskere.

Her nyder TV-vært Anders Breinholt og musiker Søren Rasted sammen med ølekspert Carsten Berthelsen traditionen tro en ny øl i hvert af de 24 afsnit.

Men i år har en ganske markant ændring set dagens lys.

For selvom der ikke er pillet ved formatet på den populære julekalender, så bliver det alligevel ganske anderledes, når der i dag tages hul på første afsnit.

Det skriver Ekstra Bladet.

Efter kritik fra organisationer som Alkohol & Samfund, der har udtrykt bekymring over programmets fremstilling af alkoholkultur, introducerer showet nu alkoholfri øl som en del af deres smagsprøver.

Denne ændring er et svar på bekymringer om, at programmet kunne fremme en usund alkoholkultur.

Søren Rasted maner dog til ro, og lægger ikke skjul på, at intentionen med programmet aldrig har været at markedsføre dårlig alkoholkultur:

“Det her er ikke et program, der skal markedsføre dårlig alkoholkultur. Selvfølgelig ligger der implicit i det, at vi bliver lidt berusede hen ad vejen. Nogle af årene har måske været lidt vildere end andre, men jeg synes ikke, at vi er ude på et overdrev”, siger han.

Anders Breinholt tilføjer, at samtalen om alkoholforbrug, især blandt unge, er vigtig. Med tre teenagedøtre derhjemme er det et emne, han tager alvorligt:

“Vi snakker rigtig meget derhjemme om alkoholindtag og især mængden af det. Men lad mig sige det på den måde, at jeg tror helt sikkert ikke, at vores julekalender, som er 24 gange otte minutter om året, er det, der præger de unge i en forkert retning, siger han.

Han erkender også paradokset i at smage 24 forskellige øl i løbet af programmet, men understreger, at “Breinholts julekalender” først og fremmest er et underholdningsprogram.

‘Breinholts julekalender’ sendes hver dag fra 1. til 24. december på Viaplay og TV3.

I år lakker programmet dog ikke mod enden, som juleaften står for døren. Fans af programmet kan nemlig se frem til et ekstra afsnit, der bringes i forbindelse med nytår.