Rasmus Højlund skifter nu officielt

Efter at Rasmus Højlund blev vejet for let af FC. København, og blev solgt til Sturm Graz, har hans karriere udviklet sig i rekordfart.

Et halvt år blev det til i den Østrigske klub, hvor det blev til 22 kampe og 12 mål, inden han blev solgt til Atalanta, der holder til i den bedste italienske række. I Atalanta blev det til 34 kampe og 10 mål og kun en enkelt sæson.

Det har åbenbart været nok til, at Manchester United fik øjnene op for ham.

Skiftet til ‘De Røde Djævle’ har været kendt i længere tid, men nu er det officielt blevet meldt ud. Det skete på Manchester Uniteds instagramkanal.

Den traditionsrige engelske klub er altså den nye arbejdsgiver for den unge dansker. Højlund kan se frem til holdkammerater som – Christian Eriksen, Bruno Fernandes og Marcus Rashford.

Højlund bliver den ottende dansker i rækken af fodboldspillere, der tørner ud for Manchester United.

Ifølge DR udtaler Rasmus Højlund om skiftet:

–  Det er ingen hemmelighed, at jeg har været fan af klubben, siden jeg var en lille dreng, og jeg har drømt om at gå ud på Old Trafford som Manchester United-spiller.

Rasmus Højlund har skrevet under på en kontrakt, der løber frem til 2028.

– Jeg er vildt begejstret for at gøre drømmen til virkelighed, og jeg er fast besluttet på at tilbagebetale den tiltro, som klubben har vist i mig. Det er stadig tidligt i min karriere, men jeg ved, at jeg er klar til spille med denne gruppe af verdensklassespillere, forklarer angriberen

Handlen er ny rekord for en dansk fodboldspiller, da prisen menes at ligge på 64 millioner pund. Det svarer til omkring 527 millioner danske kroner.

Rasmus Højlund kan dermed prale af at være den dyreste danske fodboldspiller nogensinde i en alder af kun 20 år.