Ifølge flere kilder har Prins Harry aldrig brudt sig om Camilla.

Han gav hende skylden for forældrenes skilsmisse. Og han ønskede ikke, at hans fars elsker skulle erstatte prinsesse Diana og dermed blive hans stedmor.

Derudover mistænkte han hende for, at hun for længst havde lagt en plan, der skulle føre hende til tronen og kronen.

Det var ikke kun Charles, der fik en krone den 6. maj. Det gjorde hans mangeårige elskerinde og fra 2005 også kone, Camilla Parker Bowles.

Ved kroningen blev Camilla nemlig også kronet som dronning.

Camilla måtte udstå meget, før hun kom på tronen. I årevis var hun genstand for latterliggørelse og vittigheder fra briterne, som ikke tolererede efterfølgeren til deres elskede prinsesse Diana.

Det har taget hende lang tid at vinde briternes gunst. Men en person har hun aldrig vundet over til sin side.

Kampen for at vinde anerkendelse fra Charles’ sønner har været lang og hård. Særligt da de begge gav Camilla skylden for bruddet mellem deres forældre.

I et uddrag fra prins Harrys selvbiografiske bog, Reserven, fremgår det, at Harry var imod sin fars ægteskab med Camilla fra begyndelsen. Han frygtede, at hans stedmor ville behandle ham dårligt.

“Jeg kan huske, at jeg spekulerede på, om hun ville være grusom mod mig. Vil hun være som alle de onde stedmødre i historierne,” skriver Harry om sin usikkerhed med farens nye/gamle kærlighed.

Trods sønnens indvendinger og skandalestemningen i Storbritannien blev Charles og Camillas gift i 2005.

“Selvom Will og jeg bad ham om at lade være, besluttede han at gøre det. Den bitterhed og tristhed, vi følte, da vi lukkede en anden person ind i vores mors historie, betød intet for ham,” skriver Harry. 

I  bogen  nævner Harry ligeledes, at han mistænkte Camilla for at have beskidte hensigter over for sin nye mand. Efter hans mening udtænkte hun en plan, der førte hende til tronen.

“Kort efter vores private møder med hende begyndte hun at udvikle sin langsigtede strategi, en kampagne rettet mod et ægteskab og med tiden også mod kronen,” lyder det fra bogen.