Der er ikke lang tid til, at kong Charles skal krones. Der er dog intet, der tyder på, at forholdet mellem monarken og hans yngste søn er blevet bedre på det seneste.

Selvom Prins Harry og Meghan Markle er inviteret til ceremonien, er det stadig uklart, om de overhovedet kommer. I sidste uge nævnte en kilde en ballade om balkonen som værende en af de faktorer, der holder Harry og Meghan på afstand til kroningen.

Men det er ikke sikkert, at det er den fulde sandhed.

Harry og Meghan har indtil videre valgt ikke at svare på deres invitation. Det virker som om, at det manglende svar er en del af parrets strategi ifht. at få overhånden i fejden mod det britiske kongehus.

Det kan virke grusomt at plage en gammel mand forud for den største dag i hans liv, men det er vigtigt at have et par ting i tankerne, inden man skyder hele skylden på Harry og Meghan.

For det første har Charles ikke været nogen engel overfor sin yngste søn. Det har særligt været tilfældet efter Meghan kom ind i billedet.

En ny bog af den kongelige ekspert Robert Jobson kaster lidt lys over Kong Charles’ første reaktion på Harry og Meghans forhold.

Ifølge Jobson erklærede Charles med det samme, da Harry fortalte familien, at han havde til hensigt at gifte sig med Meghan, at Meghan aldrig ville figurere på kongehusets lønningsliste.

“Charles kastede en bombe og sagde, at han ikke havde råd til at betale for Meghan i fremtiden når han også skulle betale for Camilla og for William og Catherine og deres familie. Dette gjorde Harry rasende,” skriver Jobson i den nye bog.

Jobson skriver desuden, at dronning Elizabeth II forsøgte at redde far-søn-forholdet, men ingen af ​​parterne var interesserede i hendes hjælp.

“Da dronningen spurgte Charles, hvorfor han ikke havde givet efter, fortalte han hende, at han ikke var en bank,” skrev Jobson.

Forfatteren citerede også en kilde, der siger, at Harry foretog hyppige telefonopkald til dronningen, efter at han og Meghan flyttede til Californien.

Hun opfordrede ham til at ringe til sin far, men uden held.

Det manglende svar på kroningsinvitationen skal derfor ses som et udtryk for et svært forhold mellem far os søn.

Og Harrys tilstedeværelse eller fravær vil sige meget om hans nuværende følelser over for sin far.