Prins Harry kunne henvende sig til myndighederne i USA for at få ekstra sikkerhed.

Hertugen af ​​Sussex , 38, blev bredt anset for at komme med de forbløffende kommentarer i sin nye erindringsbog Spare, hvor nogle sagde, at det havde sat ham i større risiko for et angreb.

Prins Harry kunne anmode om sikkerhedsforøgelse fra USA efter at have pralet med at dræbe Taleban-krigere, siger en tidligere CIA-embedsmand.

Efter udgivelsen af sine erindringer i bogen, ‘Spare’, kunne han have anmodet de amerikanske myndigheder for at få ekstra sikkerhed.

‘Spare’ har slået rekorder for at blive den hurtigste sælgende faglitterære bog nogensinde med over 1,4 millioner solgte engelsksprogede eksemplarer i alle formater siden d. 10 januar 2023.

Læs også: “Nu stopper Grevinde Alexandra

CIA officer fortæller

Nu har den tidligere mangeårige CIA-bekæmpelsesofficer Bruce Riedel fortalt til The US Sun, at Harry muligvis kan anmode om officiel beskyttelse i Amerika, hvis han har øget bekymringer om sin sikkerhed.

Hr. Riedel, som tilbragte 30 år i CIA og nu arbejder som senior fellow for Brookings Institution-tænketanken, sagde: “Harry kan argumentere for sikkerhedsbeskyttelse som en fremtrædende udenlandsk gæst.

”Nogle ambassadører får særlig beskyttelse. Det ville hjælpe, hvis den britiske regering vejede ind.

“Han har taget en risiko i sin udtalelse om at dræbe 25 Taleban krigere, men det er ikke en stor risiko.”

“Taleban har ikke en international rækkevidde og især ikke i USA.”

“I tyve års krig med Amerika opererede de aldrig i USA.”

“En vred afghansk amerikaner, der handler på egen hånd, kan være en trussel, men det meste af det afghanske amerikanske samfund er imod Taleban.”

Harrys sikkerhedsordninger har været et spørgsmål om kontroverser, siden han og hans kone Meghan, nu 41, besluttede at stoppe som arbejdende royale og forlade Storbritannien i 2020.

Afsløringer i bogen

Han tjente i den britiske hær i 10 år, steg til rang som kaptajn og tjente to turnéer i Afghanistan.

I bogen afslørede Harry, at han vidste præcis, hvor mange fjendens kombattanter han havde dræbt, og følte, at det var vigtigt ikke at vige tilbage fra antallet.

Han skrev: “Så, mit nummer: Femogtyve. Det var ikke et tal, der gav mig nogen tilfredsstillelse. Men det var heller ikke et nummer, der fik mig til at skamme mig.” og fortsætter:

“Naturligvis ville jeg have foretrukket ikke at have det nummer på mit militære CV, men på samme måde ville jeg have foretrukket at leve i en verden, hvor der ikke fandtes Taleban, en verden uden krig.”