Prins Harry med nye vilde anklager mod det britiske kongehus.

Den britiske kongefamilie var godt klar over det formodede hacking af de kongeliges telefoner. Men oplysningerne blev tilbageholdt fra prins Harry.

Sådan lyder en ny vild anklage fra prinsen mod den britiske kongefamilie. Anklagerne kommer i forbindelse med det civile søgsmål, som prinsen har anlagt mod flere medier, skriver Sky News.

Den 38-årige prins stjal mandag overskrifterne, da han mod alles forventning valgte at møde op i retten i London, hvor der blev afholdt indledende høringer vedrørende den sag, han skal føre mod flere britiske medier.

Men allerede tirsdag overgik prinsen nærmest sig selv, da det i et vidneafhøring, der var blevet foretaget, inden prinsen indbragte sagen for retten, kom frem, at kongehuset ifølge prinsen havde tilbageholdt oplysninger fra ham.

Ifølge Harry var kongefamilien godt klar over mistanken om, at flere medlemmer af kongefamilien fik deres telefoner aflyttet af medierne.

Men da familien lever efter det velkendte motto “aldrig klage, forklar aldrig”, mener prins Harry, at de bevidst valgte ikke at informere ham om det, da de ikke ønskede, at han skulle gå rettens vej mod medierne.

Angiveligt var det tilbage i 2018, at prinsen blev opmærksom på, at han kunne indgive en klage mod mediet. Men det var først senere, at han fandt ud af, at kongefamilien havde kendskab til den påståede aflytning:

“Institutionen har utvivlsomt i længere tid tilbageholdt oplysninger fra mig om hacking af telefoner, og det har jeg først fået at vide i de senere år, mens jeg søgte juridisk rådgivning i min egen sag,” siger han i sit vidneudsagn.

Ifølge prins Harry var det i 2020, at han fik kendskab til de tilbageholdte oplysninger. Dette skete samtidig med, at han flyttede ud af Storbritannien.

“Der var aldrig en central diskussion mellem os om, hvem der havde klaget, for hvert personale (hver del af kongefamilien har sit eget personale, red.) i institutionen er som sin egen silo, siger prinsen og tilføjer, at det er en misforståelse, når folk tror, ​​at medlemmer af kongefamilien konstant taler med hinanden.”

“Det er ikke sandt,” sagde prins Harry.

Det var i mandags, at sagen, hvor prins Harry sammen med flere berømtheder indgav klager mod medierne fra Associated Newspapers Limited (ANL), som omfatter Daily Mail og The Sun, kom for retten i et indledende retsmøde.

Her kom det frem, at prinsen var blevet paranoid over pressereportager, som han mener blev til aflytning eller hacking.

Efter det indledende retsmøde skal retten tage stilling til, om et civilt søgsmål kan anlægges.

Prins Harry og flere andre berømtheder – herunder Elton John og Elizabeth Hurley – anklager medierne for at bruge ulovlige metoder til at finde ud af deres omgang.

Anklagen går blandt andet på, at medierne har hacket og aflyttet prinsens og de kendtes telefoner.

Liz Hurleys vidneudsagn, som også blev læst op i retten tirsdag, afslørede, at hun også anklager medierne for at bruge en privatdetektiv, som i et tilfælde, hævder hun, har placeret en lyttemikrofon på hendes vindue.

Prins Harry har tidligere sagt, at han vil gøre det til sin livsmission at ændre den måde, medierne arbejder på.

Medierne nægter sig skyldige i anklagerne.

Sagen er dog ikke den første af sin slags. Der har tidligere været flere retssager i Storbritannien, hvor kendte og mindre kendte personer har anklaget medierne for aflytning.

Den mest kendte sag er formentlig den mod avisen News of The World, der fandt sted fra 2011 til 2014, og som blev afsløret i systematisk at have hacket sig ind i berømtheders telefoner og aflyttet dem.

Sagen endte med flere dommere for blandt andet en politimand og en tidligere chefredaktør, og den endte med, at avisen blev lukket.