Hertugen af Sussex overraskede den royale familie og kunne have nået sin bedstemors dødsleje flere timer tidligere, ifølge bogen “Our King: Charles III” af Robert Jobson.

Harry og Meghan befandt sig tilfældigvis i Storbritannien for at deltage i WellChild Awards, da dronningens helbred forværredes. Efter at have modtaget nyheden, sprang prinsen på et fly til Skotland for at være ved hendes side, men missede muligheden for at tage et tidligere fly sammen med sin bror prins William, fordi han stillede et særligt krav.

Ifølge DailyStar krævede han nemlig, at Meghan Markle skulle ledsage ham. “Da Harry insisterede på, at hun skulle ledsage ham, var det hans far, Kong Charles, der fortalte ham, at hun ikke kunne komme med.”

Familien var angiveligt “chokeret over Harrys opførsel”. I stedet måtte Harry tage et andet fly og modtog beskeden om sin bedstemors død via sin telefon i flyet.

“Da flyet begyndte at sænke sig, så jeg min mobiltelefon lyse op. Der var en besked fra Meg: ‘ring til mig, så snart du læser dette’. Jeg tjekkede BBC’s hjemmeside. Min bedstemor var død. Min far var konge,” skriver prins Harry i sin egen bog ‘Spare’.

Han iførte sig et sort slips og trådte ud af flyet i tungt regnvejr inden han tilsluttede sig sin familie.