I et vidneudsagn for den britiske højesteret nævnte prins Harry, at hans venner, familie og medarbejdere havde modtaget 313 “højt mistænkelige” opkald.

Prinsen hævdede, at de mistænkelige opkald blev foretaget til mobiltelefoner, der tilhørte bl.a. hertuginde Camilla, Chelsy Davy og hertuginde Dianas mor, Frances Shand Kydd.

Han omtalte disse hændelser i en retssag mod Mirror Group Newspapers (MGN), som han anklagede for ulovlig indsamling af oplysninger om ham gennem overvågning af hans nærmeste.

Ifølge vidneudsagnet blev der foretaget syv opkald til hans daværende kæreste Davys telefon i perioden 2007-2009 og to opkald til Kates telefon i henholdsvis 2004 og 2010.

De mystiske opkald ændrede Harrys liv. Den unge prins mistede ikke kun tilliden til andre, men han måtte også bryde med sin daværende kæreste af frygt for deres sikkerhed.

“Det medførte også store udfordringer i hans forhold til sin daværende kæreste Chelsy Davy og fik ham til at bekymre sig om sin og hendes sikkerhed,” rapporterer Sherborne ifølge gbnews.com.

Højesteretten blev informeret om, at Davy besluttede, at “det kongelige liv ikke var for hende” som følge af den påståede ulovlige indsamling af oplysninger af journalister fra Mirror Group Newspapers. Forholdet kom til en ende på grund af dette.

Advokaten David Sherborne, der repræsenterer prins Harry, sagde i sin erstatningssag mod MGN, at de påståede handlinger forårsagede “enorm bekymring” for Harry.

Prins Harry kæmper også for at modtage erstatning fra tabloidaviserne. Sherborne sagde om prinsens vidneudsagn: “Han blev øjeblikkeligt mistænksom over for enhver, der blev nævnt i historier om ham, og følte, at han ikke kunne stole på nogen, selv i en så ung alder”.