Uret tikker for den unge prins

Prins Christian, ældste søn af Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary, står over for et afgørende valg i sit unge liv, da han nærmer sig en afgørende milepæl.

Den 15. oktober fyldte Prins Christian 18 år, og med den betydningsfulde fødselsdag er han nu på vej mod voksenlivet og alle dets udfordringer og ansvar.

Men som kommende konge følger der ikke blot en vild 18-års fødselsdag og bilkørekort med den store dag, skriver HER&NU.

Bliver prinsens fødselsdag magen til sin fars, så skal Christian på dagen underskrive en erklæring om at ville overholde grundloven, hvilket medfører at han udvælges som rigsforstander for Danmark

Som en fremtidig monark er Prins Christian allerede blevet indviet i sine kongelige pligter og har fulgt med sine forældre ved en række officielle begivenheder. Men nu begynder det virkelige arbejde med at forme sin egen fremtid og identitet, både som enkeltperson og som en kommende leder af Danmark.

Prins Christians uddannelses- og karrierevalg er nu et centralt fokus. Til august starter prinsens 3. og sidste år på Ordrup Gymnasium, men herefter skal han vælge den rette uddannelse, der vil udstyre ham med de nødvendige færdigheder og viden til at påtage sig sit fremtidige ansvar som konge. Prinsen har allerede fået en bred uddannelse både i Danmark og i udlandet, hvilket har udsat ham for forskellige perspektiver og muligheder.

Det spås at prinsen kommer til følge i farmands fodspor, og tjener sin værnepligt efter endt gymnasieuddannelse. Derefter skal Christian påtage sig en videregående uddannelse, formentlig indenfor statskundskab.

Ifølge kongehuseksperter og tætte kilder er Prins Christian aktivt involveret i diskussioner med sine forældre om hans fremtidige vej. Han udforsker forskellige fagområder og interesser og forsøger at finde en balance mellem sine personlige interesser og det ansvar, der følger med hans position som tronfølger.

Alt tyder dog på at Christian er blevet formet godt ind i rollen som kommende regent – især sammenlignet med hans far.

Kronprins Frederik har tidligere udtalt sig om den ubehagelige situation han selv blev bragt i, da hans 18-års fødselsdag stod for døren. Han følte at han ikke var blevet ‘klædt på’ til rollen som kommende konge på manerlig vis, og han følte at han pludseligt skulle opføre sig “som en fuldblodsvoksen”.

– Det var meget ubehageligt. Samtidig var der ikke så mange, der kunne fortælle mig, hvad det egentlig gik ud på, fortalte han i tidernes morgen til TV 2.