Der er ændringer på vej i det danske Kongehus.

Søndag vil den danske kongefamilie opleve en historisk begivenhed, når dronning Margrethe officielt abdicerer og overdrager tronen til kronprins Frederik. Imidlertid bringer dette ikke kun kronprinsen op i rang, men også hans søn, prins Christian, der nu officielt bliver kronprins. Det skriver Ekstra Bladet.

Selvom prins Christian kun for nylig er fyldt 18 år, påtager han sig en betydelig rolle som den officielle stedfortræder til regenten, når kronprins Frederik af forskellige årsager ikke kan varetage opgaven. Kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen understreger, at dette er en del af systemet, og at prins Christian vil overtage, hvis kronprinsen ikke kan agere som regent.

Til trods for prins Christians unge alder mener Sørensen, at han er velrustet til opgaven. Han påpeger, at kongefamilien har gjort en indsats for at forberede prinsen på hans fremtidige rolle som regent. Selvom få 18-årige føler sig trygge i denne rolle, tror Sørensen på, at prins Christian vil lykkes og påpeger, at prinsen allerede har vist evnen til at varetage offentlige opgaver ved sin vellykkede tale til sin 18-års fødselsdag.

Prins Christian har tidligere været i fokus for offentligheden, hvor han medvirkede i en DR-dokumentar ved navn ‘Prins Christian – en kongelig rejse’. Her fulgte danskerne prinsen og kronprins Frederik på en dannelsesrejse, hvor de lærte om forskellige institutioner i Danmark. 

Prinsen stod også i centrum ved sin 18-års fødselsdag, hvor han inviterede 200 unge mennesker til bal på Christiansborg og leverede en rost tale.