Politikeren og provokatøren får nu en direkte undskyldning fra politiet – og udbetaler samtidig erstatning

Stram Kurs-lederen, og det danske politi, går cirka ligeså godt sammen som en kaktus og en heliumballon.

Og endnu engang var politistyrken mødt stærkt op, for at kunne klargøre sig på Stram Kurs-stifterens næste ‘arrangement’.

I forbindelse med Folkemødet på Bornholm havde politiet optegnet en forbudszone for Paludan for at forhindre forstyrrelser og opråb fra provokatøren.

Men da Rasmus Paludan alligevel endte med at overtræde zonens grænser torsdag formiddag, valgte politistyrkerne på Bornholm at frihedsberøve politikeren.

Men ifølge Lisbet Kristensen, der er stabschef hos Bornholms Politi, var frihedsberøvelsen ude af proportioner, der nu giver både en undskyldning og erstatning til Paludan, skriver B.T.

‘Jeg skal som følge heraf beklage, at du blev frihedsberøvet i forbindelse med din overtrædelse af påbuddet (…) ‘Du meddeles på den baggrund erstatning for uberettiget frihedsberøvelse’ skriver stabschefen til Rasmus Paludan.

Erstatningen lyder på 3.000 kroner, som kompensation for den otte-minutter lange frihedsberøvelse, der er tale om.

Paludan blev stoppet af de lokale betjente, efter at han var kørt omkring 25 meter ind i den afspærrede zone, som han havde fået forbud mod at trænge ind i.

Ifølge Paludan selv, var han ikke klar over at han havde overtrådt grænsen, og indvilgede selv at forlade området på stedet.

Han nåede knap nok at forlade området, da han blev frihedsberøvet af politiet, der ventede på en indsatsleders ankomst.

Situationen blev dårligt håndteret af politiet, indrømmer Kristensen.

‘Det er efter en konkret vurdering af de foreliggende oplysninger sammenholdt med proportionalitetsprincippet min opfattelse, at politiet ikke burde have frihedsberøvet dig, da du tilkendegav, at du ønskede at forlade området igen’.