Den populære skuespiller taler ud for første gang, om en krise der blev et vendepunkt

Det er svært at forestille sig en anden facade hos den rutinerede og hyldede Peter Mygind, end et kæmpe smil, smittende grin og åbne arme.

Men alle facader kan desværre slå revner – og i værste tilfælde, kollapse.

Det måtte den 59-årige skuespiller sande, da han i 2021, under optagelserne af den danske hitserie ‘Borgen’, brød grædende sammen og stormede væk fra settet.

Det afslører han i et eksklusivt interview med TV 2.

Et proppet skema og for mange jobs gjorde, at den populære skuespiller til sidst måtte tage konsekvensen af en presset arbejdsperiode. Alt der skulle til for at korthuset ramlede om ørene på ham, var at dagens skema på optagelserne af ‘Borgen’ var blevet byttet rundt, og Mygind derfor måtte vente et par timer på at filme hans scener.

– Det kunne jeg ikke overskue. Jeg skulle lave den nu. Jeg begyndte ikke at kunne få vejret og måtte sige: ”I’m sorry, men jeg skal lave den scene nu, og så skal jeg hjem. Jeg kan den. Og jeg skal lave den nu.”, fortæller Peter Mygind til TV 2.

Det proppede skema skyldes en hektisk periode, hvor Mygind først deltog i optagelserne på den genoplivningen af Lars Von Trier’s gigantproduktion ‘Riget’, hvorefter han færdiggjorde en fire-måneder lang periode på settet af TV 2 Charlie-serien ‘Sommerdahl’. Og nu var turen så kommet til ‘Borgen’, hvor Mygind igen skulle skinne foran kameraet.

Og når Mygind er på set, ønsker han ikke blot at stå skarpt i kameraet. Han prioriterer sammenholdet og den gode energi på settet højt, hvilket yderligere var med til at dræne ham for energi.

– Når jeg går på arbejde, går jeg ikke bare ind og laver mine egne ting. Jeg bruger enormt meget energi på at sørge for, at alle har det godt. Siger hej til alle. Når jeg siger ja til noget, er det med hele min krop, hjerte og sind, uddyber han.

Kort tid efter sammenbruddet blev den 59-årige skuespiller sygemeldt med stress i en periode. Han er dog tilbage på benene igen den dag i dag, og er blevet bedre til at takke nej, når telefonen ringer og manuskripterne bliver tilbudt – blandt andet har han takket nej til interessante jobs i Tyskland, der skulle have fundet sted i sommeren.

– Til sommer har vi planlagt nogle ugers ferie, men jeg har siden fået tilbuddet om at tage til Tyskland og filme i en af ugerne. Min lille ambitiøse djævel på skulderen siger, at jeg da sagtens kan presse det ind. Men der vil altid være nogen, der presser på, og der må jeg lære at sige fra. Jeg skal ikke længere arbejde i min sommerferie, fortæller den igen-smilende Peter Mygind.