Den folkekære skuespiller deler ud om den frygtelige sygdom i familien

At sige at ‘Sommerdahl’-hovedrolleindehaveren Peter Mygind har familien tæt på kroppen, er en underdrivelse af samme propositioner som at kalde ‘Matador’ for ‘et nogenlunde hit blandt danskerne’.

Den populære skuespiller og entertainer har bevidst bosat med familien tæt på sig – bogstavelig talt.

I Charlottenlund finder man nemlig en gigantisk villa, der er blevet delt op i tre lejligheder. Her har skuespilleren slået sig ned med familiens fire generationer: svigermor, sønnen Julius og hans hustru, Stine, og børnebørnene Rose og Hugo. På den måde kan hele familien være samlet på daglig basis, og alligevel beholde privatlivet.

Peter Mygind går derfor meget op i familiens velvære – og bliver derfor især hårdt ramt, når alvorlige sygdomme melder sin uønskede velkomst i casa de Mygind, fortæller han i et interview med BILLED-BLADET.

Og netop dødelige sygdomme ramte familien for nogle år siden. Men heldigvis er den svære tid nu forbi.

– Det betyder meget for mig, at folk er sunde og raske, når man har haft sygdom i familien. Det påvirker jo en. Nogle gange er der perioder med sygdom, men vi har heldigvis ingen dødeligt syge i familien (…) Min svigermor havde kræft i en periode, men hun har været gennem operation og kemo, og nu har hun det heldigvis godt igen. Hun klarer sig fint, og hende bor jeg jo også sammen med’, fortæller en smilende Mygind.

Selvom Mygind har skabt et hyggeligt og rummeligt hjem for familien, valgte sønnen Valdemar på 26 år dog at flyve fra reden, hvilket altid er en bekymrende tid for forældre – og her er Peter Mygind ingen undtagelse.

– Min yngste søn bor inde i byen sammen med nogle venner. Han har læst International Business på CBS og bliver kandidat til sommer (…) Men når børnene bliver ældre, bekymrer man sig også meget. Man følger jo med i deres liv, slutter skuespilleren af.

Den fjerde sæson af hitserien ‘Sommerdahl’ ruller for tiden af sted på TV 2.