I 2022 offentliggjorde OL-medaljemagneten at tiden i vandet var slut – men nu er hun tilbage.

Det var ikke længe badehætten og svømmedragten nåede at ligge i skuffen hos OL-legenden.

Den danske svømmelegende, Pernille Blume, har netop annonceret sin tilbagevenden til svømmeverdenen, denne gang som mentor for elitesvømmere og trænere i SvømDanmark.

Efter en imponerende karriere, der kulminerede med en guldmedalje i 50 meter fri ved OL, trækker Blume nu i trænerkappen for at dele sin ekspertise og erfaring.

Pernille Blume satte punktum for sin aktive svømmekarriere i 2022, men hendes lidenskab for sporten lever videre i hendes nye rolle som mentor. SvømDanmark har officielt meddelt, at Blume vil spille en nøglerolle i at støtte både svømmere og trænere i den danske svømmeverden.

I en officiel pressemeddelelse udtaler Blume sin begejstring for det nye kapitel:

“Dansk svømmesport er i en rivende udvikling, som jeg glæder mig til at komplementere med mine kompetencer og min viden. Jeg er sikker på, at mine input kan bidrage positivt til den kulturændring, som lige nu finder sted. Der er kommet mange nye mennesker til (…) – og så er det jo bare om at hoppe med på toget, når muligheden byder sig. Organisationen og svømmesporten har efter en turbulent tid fået et blakket ry, og det narrativ vil jeg gerne være med til at ændre indefra, hvor jeg kan bringe mine erfaringer og værdier i spil.”

SvømDanmark har også afsløret en omfattende organisationsændring, der vil se bort fra traditionelle roller som landstræner og sportschef. I stedet ønsker organisationen at trække på erfaringen fra tidligere svømmestjerner som Pernille Blume for at guide og støtte de næste generationer af danske svømmetalenter.

SvømDanmark har delt samme glædelige nyhed på Instagram, hvor de jublende kommentarer allerede er strømmet til.