Komikeren Simon Talbot har netop afleveret regnskabet for 2022, og her er det tydeligt, at den danske komiker har haft et fabelagtigt år.

I 2021 og 2022, rejste komikeren, Simon Talbot Danmark rundt med sit stand-up-show ‘Optur’ og det beskriver også hvordan komikerens regnskab ser ud.

Komikeren har netop offentliggjort sit regnskab for selskabet Simon Talbot ApS.

I anpartselskabet, som ifølge regnskabet har scenekunst som hovedformål, var der en bruttofortjeneste på knap seks millioner kroner, og overskuddet før skat endte på 3.079.070 kroner, efter lønudgifter var trukket fra.

Statskassen fik glæden af hele 679.139 kroner i form af firmaets skattebetalinger i 2022, hvilket vil efterlade 2,4 millioner kroner på bundlinjen til Talbots selskab.

De penge får dog ikke lov til at blive i selskabet.

2,5 millioner udbetales i udbytte – et beløb, som må antages skal ende i Simon Talbots holdingselskab, selvom pengene ikke fremgår i holdingselskabets regnskab.

I løbet af 2022 blev der også udbetalt 2.819.731 kroner i løb fra virksomheden, der ifølge regnskabet havde to ansatte.

Hvis man går ud fra, at de to ansatte har fået samme løn udbetalt, vil det svare til, at de hver især har fået 117.488 kroner før skat udbetalt.

Det beløb lyder på ca 1,2 millioner højere end man kan se i regnskabet i 2021, hvor der også angiveligt var ansat to medarbejdere.

‘Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende,’ lyder standardformuleringen fra ledelsen – altså Talbot – i ledelsesberetningen.

Simon Talbot ApS råder over en egenkapital på 3.293.844 kroner.

Det er dog ikke kun Simon Talbot, som tjener gode penge på at få den danske befolkning til at grine. Flere af de største danske stand-up-komikere griner hele vejen til banken.