I mange år var tv-stjernen og sangeren påvirket af druk og joints.

Lukas Graham, kalder selv sin karrieres fjerde album for “håbefuldt og opløftende”.

Hans nye album er påvirket, af at han for et par år siden, tog på afvænning i Jylland for at blive clean.

Dette forklarede christianitten, at han mandag aften afholdt verdenspremiere på ‘4 (The Pink Album)’ ved en lyttesession i DR Koncertsalen tæt på sit barndomshjem.

I mellem sangene fra det 33 minutter lange album, der udsendes fredag d. 20 januar, blev Lukas Graham interviewet af komikeren Simon Jul, som fortale, at han besøgte sangeren, da han var på afvænningscenter ved Viborg.

De to venner var enige om, at der kom en ny og forbedret udgave af popstjernen hjem fra Jylland.

“Jeg tror, der er mange af dem, der er tættest på mig, der er meget glade for den version, de har fået tilbage,” smilede Lukas Graham.

Trak en svær beslutning

Den 34-årige hitmager understregede, at det var vigtigt for ham, at ‘4 (The Pink Album)’ blev et ‘håbefuldt og opløftende’ udspil: 

– “Jeg har været meget påpasselig med, at hele pladen ikke kommer til at handle om, at jeg er holdt op med at ryge joints, for jeg forbinder det ikke med noget helligt. Og jeg fortryder ikke den tid. Jeg er jo den, jeg er, på grund af de ting, jeg har været igennem, og de ting, der har været igennem mig!”

På strømlinede ‘4 (The Pink Album)’, der umiddelbart er uden markante overraskelser og domineres mere af ballader end ballade, vender Lukas Graham også tilbage til yndlingsemner som kærligheden og forholdet til sin familie. 

Da det sidst i den to timer lange seance blev muligt for fans at stille spørgsmål til superstjernen, spurgte en fan i den udsolgte sal ind til baggrunden for Lukas Grahams ønske om afvænning:

– “Jeg sad alene med en øl, og så sad jeg lidt senere med en joint i gården. Og så tænkte jeg – det er ikke sådan, det skal være. Det er meningen, der skal være et selskab i gang, når man gør den slags. Så traf jeg en beslutning om at få noget hjælp. Nu er det to år og tre måneder siden, og jeg kunne nok ikke have truffet en bedre beslutning,” sagde sangeren.

Standardversionen af ‘4 (The Pink Album)’ indeholder 11 numre. De 5 af dem er allerede nu ude som singler.