Landsholdet indså sin fejl, og har nu undskyldt til landsholdsstjernen

– To år er gået siden Huuhkajats historiske EM-kamp i Parken. En kamp, der vil forblive i vores minder for altid.

Sådan stod det skrevet i et opslag på Twitter fra det finske fodboldlandshold, der ser tilbage på datoen 12. juni 2021 gode minder, hvilket også fremgår i det Twitter-opslag, der viser begejstrede billeder af holdets spillere under og efter kampen.

Det fremgår tydeligt fra opslaget, at finnerne husker dagen for 0-1-sejren over Danmark i Parken ved EM i 2021. Men den dag var der helt andre ting, der trak overskrifter.

Og danskerne husker nok dagen for noget væsentligt mere tragisk end blot nederlaget til de skandinaviske rivaler.

Det er nok de færreste af os herhjemme, der så kampen, som tænker tilbage på datoen, fordi vi tabte opgøret.

Kampen mod finnerne den 12. juni 2021 var også dagen, hvor den danske stjernespiller Christian Eriksen faldt om med hjertestop midt på banen, mens tusindvis af tilskuere på tribunerne, og millioner af seere verden over, var vidne til den frygtelige hændelse.

Man skulle derfor tro at dem der fik ‘frontbillet’ til tragedien, det finske landshold, ville have noget at sige om hændelsen der fandt sted på det danske nationalstadion.

Men det er åbenbart ikke tilfældet – faktisk bliver Eriksens tragiske hændelse slet ikke nævnt, skriver Ekstra Bladet.

Dette har ført til, at fodboldfans har udtrykt deres frustrationer over det finske landshold, der både bliver beskyldt for at være selviske og smagløse.

‘Den dag, Christian Eriksen faldt død om på banen i fem minutter foran sine venner, familie og hele verden? Sikke en tid. Sikke nogle minder. Hvad fanden?’ skriver en bruger i kommentarfeltet til opslaget.

Men nu er finnerne kommet med en undskyldning:

“Vi beklager vores opslag. Grunden til, at denne kamp ‘bliver i vores erindringer for altid’ er Christian Eriksen.”