Her er forklaringen.

Man bliver ikke velsagtens verdens bedste håndboldlandshold, ved at have en træner der udelukkende giver klap på skuldrene og hepper fra sidelinjen.

Håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen koger af temperament, og selvom Danmark sikrede sig en vigtig sejr over Tjekkiet, var der én ting, der fik hans blod til at koge mere end noget andet under kampen.

I første halvleg blev spillerne flere gange udsat for en hårdhændet behandling, der kunne minde om Alex Fergusons legendariske føntørrer-behandling fra fodboldverdenen.

“Vi har vedvarende nogle små ukoncentrerede fejl. Dem vil jeg gerne have fjernet. Det er dem, jeg mest hidser mig op over. De små individuelle koncentrationsfejl, som vi også har haft for mange af i de tre kampe op til EM. Dem vil jeg virkelig gerne have væk,” udtaler Jacobsen til B.T.

Og ifølge den prisvindende træner, er løsningen simpel men nødvendig.

“Så må de sgu koncentrere sig noget mere.”

Jacobsen efterlyser mere tålmodighed i angrebet og påpeger, at stressede øjeblikke i første halvleg ikke gav ro ved pausen.

“Ved 9-9 ved pausen går man ikke ud med ro i maven. Jeg synes, vi stressede for meget i første halvleg. Vi måske to angreb, hvor vi får armen op (for passivt spil, red.). Det er også tilladt for os at få armen op. Der stresser vi for meget med afslutninger,” tilføjer han.

Næste udfordring for Danmark er kampen mod Grækenland lørdag den 13. januar.