Nu er den tidligere formands afløser fundet.

Aarhus’ politiske scene oplever en forandring, som den unge og ambitiøse Mathilde Hjort Bressum, byrådsmedlem og politisk ordfører for Venstre i Aarhus Kommune, officielt overtager stafetten i Jakob Ellemann-Jensens tidligere opstillingskreds.

Det oplyser B.T.

Den 25-årige politiker meddeler stolt, at hun vil være Venstres spidskandidat i Aarhus Sydkredsen ved det næste folketingsvalg, der forventes at finde sted senest den 31. oktober 2026.

Mathilde Hjort Bressum træder i fodsporene på den tidligere formand for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, der forlod dansk politik sidste år på et tidspunkt, hvor han var partiformand og økonomiminister. Den erfarne politiker har siden valgt at forlade det politiske liv, og nu er det den unge generation, der tager over.

“Jeg glæder mig både til at komme ud og møde vælgerne og arbejde for at repræsentere Østjylland på Christiansborg,” fortæller Bressum til TV 2 Østjylland, og sætter ord på hendes mærkepunkter.

“Jeg brænder for at bekæmpe den stigende mistrivsel blandt børn og unge, sikre erhvervslivets- og iværksætternes interesser og presse på for en ansvarlig klimahandling”.

Den unge politiker, der blev valgt ind i Aarhus Byråd ved kommunalvalget i 2021 og har været aktiv siden 1. januar 2022, håber at bringe en dynamisk og progressiv tilgang til politik og engagere sig i de udfordringer, der præger hendes lokalsamfund.

Jakob Ellemann-Jensen forlod politik efter en krævende periode, der inkluderede udfordringer for Venstre og personlige helbredsproblemer. Hans afgang åbnede døren for nye talenter som Mathilde Hjort Bressum, der bringer en ung og engageret energi til det politiske landskab i Aarhus.

Den nye spidskandidat ser frem til at bringe sin egen stil og tilgang ind i politik og opbygge et brohoved for fremtidige generationer af politikere i Østjylland.