Sagen har trukket overskrifter siden 2020 – Nu er flere detaljer kommet op til overfladen

Mette Frederiksens omstridte sms-sag blev i sin tid lukket, da Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) i en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet fastslog, at de ikke kunne komme på andre metoder til at genskabe de slettede sms’er, end dem der var blevet forsøgt af politiet.

Men angiveligt var denne udmelding ikke sand. Sådan skriver B.T.

Det fremgår nemlig i nogle interne notater fra spiontjenesten til forsvarsministeriet, at FE ikke har undersøgt, om de kunne finde beskederne i data fra tjenestens overvågning af det statslige wifi-netværk. De havde ikke lovhjemmel til at gøre forsøget, skriver B.T.

De vigtige oplysninger blev ikke oplyst i et skriftligt svar til Folketingets retsudvalg. Men det var ikke den eneste gang, at der blev udeladt oplysninger.

Minkkommissionen anmodede på daværende tidspunkt FE om at gøre et forsøg for at genskabe sms’erne.

I en skrivelse, der gik fra FE til Minkkommisionen, blev de vigtige oplysninger også forbigået, hvilket har fået flere eksperter og politikere til at hæve det ene øjenbryn over Forsvarsministeriets måde at håndtere tingene på.

Nu vil flere partier give FE den fornødne lovhjemmel, så de kan undersøge sms-sagen nærmere og forsøge at genskabe sms’erne, der blev slettet.

Ekspert udtaler sig til B.T.

“Forklaringerne i henholdsvis de interne dokumenter fra FE og i pressemeddelelsen er modstridende. Det ligner et cover up”, udtaler John Foley, der i perioden 2011-2013 var med til at etablere CFCS under FE.

Han fortæller, at FE i stedet burde have forsøgt at ‘grave et spadestik dybere’, da de har adgang til nogle relevante ting for sagen, som politiet ikke har.

Det er ikke utænkeligt, at beskederne kan opfanges af et sensornetværk, såfremt de er sendt som iMessages. Sådan fremgår det af to interne notater fra FE ifølge B.T.

Mette Frederiksen benyttede sig af iMessage i november 2020, da hele sms-sagen udspillede sig.

Hele interviewet med eksperten samt mere om hele situationen, kan du læse hos B.T.