Det danske Tour-håb taler ud til pressen

Der er under en måned til at Tour de France løber af stablen, og her skal Jonas Vingegaard forsøge at gentage sidste års triumf. 

Og en af de ryttere, hele verdens cykelentusiaster holder skarpt øje med, er den forsvarende Tour-vinder Jonas Vingegaard, der endnu engang skal bevise at han kan trampe i pedalerne bedre end nogen anden. 

Men heldigvis tyder alt på, at hele Danmarks Jonas Vingegaard er på rette spor kort inden der tages hul på verdens største cykelløb.

Så sent i søndags kunne han nemlig kalde sig vinder af dette års udgave af det populære optaktsløb til Tour de France – Critérium du Dauphiné. 

Men der bliver også brug for, at Jonas Vingegaard finder de helt gode bjerg-ben frem, når der tages hul på Tour de France. 

Der er nemlig lagt i kakkelovnen til et brag af en start, der med garanti ikke bliver nogen flad fornemmelse, når feltet ruller ud på de første etaper. 

For modsat mange af de andre år, så venter der rytterne stigninger fra starten. 

Og Jonas Vingegaard lægger da heller ikke skjul på, at han ser det som en fordel: 

“Jeg tror ikke, jeg har prøvet det før (sådan en start, red.), men jeg tror, at det bliver hårdere og måske mindre stressende, fordi feltet nogle gange nok vil være mindre. Så det foretrækker jeg nok, fordi der var meget stress i de første uger sidste år”, siger Jonas Vingegaard i et hudløst ærligt interview med TV 2

For selvom det første rigtige bjerg venter, når det bliver 5. etape, så er der et hav af stigninger, der skal passeres på de første etaper. 

Og derfor bliver der på mange måder brug for de helt gode bjerg-ben for den ydmyge Glyngøre-dreng, der afslører, at han synes, at han står et godt sted: 

“Jeg synes, jeg står et godt sted. Jeg er ikke bagud i hvert fald. Men jeg tror stadig på, at jeg kan lægge lidt på”.