Lise fra ‘Nybyggerne’ sætter ord på den ubehagelige oplevelse.

Lise Vandborg, der er kendt fra TV 2-hittet ‘Nybyggerne’, fik onsdag besøg af kommunen.

Det sker efter, at en anonym person, sandsynligvis en af hendes 95.900 følgere på Instagram, har indberettet deres familie.

Det fortæller TV 2-kendissen i en række stories på det sociale medie.

“Der er sket noget super ubehageligt her til morgen. En af jer har sendt en underretning til kommunen om mistanke om munchausen by proxy og shaking baby syndrom. Det er voldsomme anklager! Og det føles som langt over grænsen at en danner sine egne forestillinger og tyer til underretning,” skriver TV 2-deltageren i en story og fortsætter i en ny story:

“I dag (onsdag, red.) skal vi have tilsyn pga den alvorlige anklage. Han sagde at det skulle de når det var så alvorlig en underretning og det er helt fair. Det var ikke fagpersoner, læger eller andre. Men en anonym. Sikkert en følger – vi får lov at se hele når han kommer. Han sagde heldigvis vi ikke skulle tage det alvorligt. Men det er SÅ ubehageligt og jeg er i chok.”

Efter besøg fra kommunen opdaterede hun sine følgere, og der var heldigvis ikke noget at være nervøs for. Kommunen, der reagerede hurtigt, så nemlig al seriøsiteten i underretningen.

“De har valgt ikke at tage børnene til børnesamtaler, men holder sig til at snakke med skole, børnehave og sundhedsplejerske for at belyse sagen og forhåbentligt få den lukket,” fortæller Lise Vandborg, der har taget en drastisk beslutning som følge af underretningen.

“Jeg har altid tænkt ‘jeg vil dele hvordan det er at være mor og gå gennem moderskab med respekt for mine børns privatliv’. Men jeg har også altid sagt: ‘går det ud over børnene, så stopper jeg’ […] Selvom jeg elsker at dele og det er en enkelt person, der ødelægger det hele, så tager jeg en lang pause fra deling om den del af mit liv til jeg måske igen føler mig tryg i det.”

Lise Vandborg og hendes mand, Michael Stig Christensen, vandt ‘Nybyggerne’ tilbage i 2016.

Sammen har de sønnerne Villy og Verner, der er henholdsvis seks og to år, samt sønnen Evald, som kom til verden i september.