’Alene i Vildmarken’ er tilbage med ny sæson. Men alt er ikke, som det plejer. I den kommende sæson af det populære program har DR inviteret syv danskere med, der alle har særlige specialer, der kan give dem en fordel i konkurrencen. De syv specialister får testet deres skills og overlevelsesevner i, hvad der bliver programmets hårdeste og koldeste sæson. ’Alene i Vildmarken’ sæson 8 har premiere den 7. marts på DRTV og DR1.

Det bliver hårdere og mere krævende end nogensinde i den ottende udgave af ’Alene i Vildmarken’. For første gang er programmet rykket til det finske Lapland, der ligger 300 km nord for polarcirklen.

Med skiftet af lokation til Lapland i Finland er sværhedsgraden øget betydeligt. I denne sæson kommer deltagerne til at kæmpe med en kulde, som ikke er set før i den danske udgave af programmet – samt sne og is på søerne.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

De syv deltagere besidder alle specifikke færdigheder, som de mener kan være en fordel for dem i konkurrencen om at overleve længst i vildmarken. Fra erfarne lystfiskere med erfaring fra Grønland og Norden, jægere med bue og pil, til bushcraftere, outdoor-håndværkere og vildmarkseventyrer. Som noget nyt får deltagerne lov til at vælge tre særlige genstande, som passer til deres speciale, og som de mener vil hjælpe dem i overlevelsen. Derudover har deltagerne også tilladelse til at jage, da det er tilladt på den nye lokation i finske Lapland at nedlægge bestemte dyrearter.

Her er deltagerne til den nye sæson af ‘Alene i Vildmarken’. (Foto: © Anders Birch)

– I år har vi haft et ønske om at caste deltagere med særlige skills, som kan hjælpe dem i vildmarken. Men de får også deres sag for, fordi de aldrig har testet sig af på denne ekstreme måde, hvor de skal overleve helt alene. Vi synes, det er spændende og inspirerende at se, hvordan de anvender deres unikke erfaringer, og samtidig tror vi, at seerne også vil lære en masse nyt, siger DR-redaktør på programmet Stine Preem.

Herunder kan du se deltagerne:

Anders, 34 år.

Anders bor syd for Køge i Hårlev med sin forlovede og deres søn på tre år. Anders er uddannet bushcraft-instruktør, og har lavet kurser om det i to år. Anders arbejdet som pædagog i 12 år, hvor han har undervist børn i outdoorlivet, men i dag arbejder han som gulvmand.

Anne, 33 år.

Anne bor på Amager, men er oprindeligt fra Frederiksværk. Til dagligt arbejder Anne som sygeplejerske og er en passioneret lystfisker. Hun har boet i Grønland i fem år, hvor hun også har arbejdet som sygeplejerske. Desuden har hun rejst i Norge, hvor hun har nydt den rå og kolde natur samt fiskeriet.

Bettina, 38 år.

Bettina bor i Vejle og arbejder i autobranchen. Hun bruger næsten al sin fritid på at fiske, primært til havs fra en af sine to motorbåde. Tidligere har hun arbejdet i en zoo, hvor hun tog sig af praktiske opgaver som at bygge tipier og reparere hegn. Hun har desuden et godt kendskab til svampe til madlavning, som hun anvender under sine fisketure rundt i Norden.

Claus, 50 år.

Claus er alenefar til to teenagere og oprindeligt fra Klarup i Nordjylland, men bor nu i Ørestaden. Han ejer og driver en butik, hvor han sælger udstyr til jagt og outdoor. Claus har fisket og jaget hele sit liv og har 20 års erfaring med fiskeri i ferskvand. Han har også deltaget i jagtture rundt om i verden og arrangeret ture til Alaska i 15 år, hvor han og deltagerne vandrer, rafter, sover i telt og spiser frysetørret mad.

Mette, 54 år.

Mette er opvokset i Løkken og bor i Søborg med sin mand. Hun er uddannet guldsmed og har jaget i 15 år, de sidste ti år som buejæger. Hun har jagttegn til compoundbue og riffel og har sin egen jagt på Sjælland. Udover at jage, så fisker Mette også lejlighedsvist ved sit sommerhus.

Søren, 41 år.

Søren er oprindeligt fra Thy, men bor nu i Borup på Sjælland og har en datter på 16 år. Han arbejder med teambuilding-kurser for børn og voksne omkring vikingetidens krigerkultur og rekonstruerer fortidens redskaber og værktøjer i sin fritid. Søren har bygget over 100 shelters og har stor viden om varmekilder og planter.

Ulrik, 32 år.

Ulrik er opvokset ved Ringkøbing, men bor i dag i Ellinge på Fyn med sin hustru, og sammen har de en søn på 2 år. Til daglig arbejder Ulrik som selvstændig dyrlæge og jagttegnsunderviser. Han skyder med recurvebue og har erfaring med at nedlægge storvildt og vildsvin. Han har deltaget i jagter over hele verden, herunder i New Zealand. Ulrik har også betydelig erfaring med at bygge shelters og har fisket i ferskvandssøer siden sin barndom/teenageår.