Håndboldfans i hele landet kan godt begynde at glæde sig. DR har netop sikret sig rettighederne til at vise kampe fra den fornemste europæiske række for både kvinder og mænd – EHF Champions League Women og Machineseeker EHF Champions League – i de kommende tre sæsoner.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

– Vi glæder os helt vildt til at give de mange håndboldglade danskere mulighed for at følge de danske klubhold tæt, når de skal krydse klinger med andre europæiske tophold i EHF Champions League. Det er nogle af håndboldens største stjerner, der tørner sammen i stemningsfyldte haller rundt om i Europa, og der er udsigt til en turnering spækket med forrygende opgør hele sæsonen i gennem. Det ser vi frem til at kunne samle rigtig mange danskere om gennem de næste tre sæsoner, siger Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder med ansvar med sporten.

I denne sæson er der deltagelse af hele fem danske hold i EHF Champions League. På kvindesiden er Danmark det land i turneringen, der har flest deltagende hold med, når Ikast Håndbold, Odense Håndbold samt Team Esbjerg stiller op i den fornemste europæiske række. På herresiden er Danmark stærkt repræsenteret af GOG og Aalborg Håndbold.

Viser kvindekamp og herrekamp i hver runde

I hver runde viser DR en kvindekamp og en herrekamp, og der vil være stort fokus på at vælge de mest interessante kampe set med danske øjne. Og med mange danske hold og danske håndbold-esser på andre europæiske tophold er der nok at vælge imellem.

– Som udgangspunkt vil vi prioritere at vise kampe med de danske hold, så længe de har en rolle at spille i turneringen. Og med de mange stærke danske hold, der er med i denne sæson, så tillader vi os at forvente noget rigtig stort og måske dansk deltagelse i EHF FINAL4, som vi selvfølgelig også sender, siger Anders Kern Boje.

DR kommer til at følge håndboldens EHF Champions League tæt, og der bliver der nok at holde øje med i en turnering, der kan byde på håndbold-lækkerier fra stjerner som Nora Mørk, Team Esbjerg, Mie Højlund, Odense Håndbold og Sandra Toft, der stiller op for Györ i turneringen. Mens Mikkel Hansen og Niklas Landin rykker ud for Aalborg hos mændene og blandt andet, kan se frem til at møde Sander Sargosen, der er stjernespiller i norske Kolstad.

DR sender EHF Champions League-håndbold på DR1, DR2 og DRTV. Første kamp fra EHF Champions League vises onsdag med optakt fra klokken 20.35 og kampstart klokken 20.45 på DR2 og DRTV, når GOG’s herrer møder RK Celje Pivovarna Lasko.