Nu er det første gallaportræt af kong Frederik og dronning Mary offentliggjort.

I går meddelte Kongehuset på sin hjemmeside og sine sociale medier, at der i dag, ville blive offentliggjort det første gallaportræt af kong Frederik og dronning Mary.

Og nu er det altså endelig kommet.

Læs også: Dennis Knudsen afslører: Vil ændre markant udseende

Kongehuset har delt det på Instagram og på Kongehusets hjemmeside.

“I forlængelse af tronskiftet den 14. januar 2024 offentliggøres nu det første officielle gallaportræt af Deres Majestæter Kongen og Dronningen,” lyder teksten, som fortsættes:

“Portrættet viser Majestæterne i galla med Elefantordenen i kæde, og fremover vil portrættet kunne ses ophængt i blandt andet statslige institutioner, herunder på danske ambassader og konsulater i hele verden samt på danske fartøjer.”

“Gallaportrættet er taget af fotograf Steen Evald i Grønne Sal i De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot. Kongen og Dronningen er således portrætteret på det historiske slot i København, hvor skiftende konger og dronninger gennem tiden har holdt til,” afsluttes opslaget.

Du kan se alle tre billeder herunder:

Foto: Steen Evald, Kongehuset ©
Foto: Steen Evald, Kongehuset ©

“Den til enhver tid regerende monark i Danmark er Ordensherre for de to kongelige danske ridderordener Elefantordenen og Dannebrogordenen. Kongen bærer derfor på portrættet for første gang en række historiske genstande, som konger – og senest Hendes Majestæt Dronning Margrethe – har båret i deres regeringsperioder,” lyder det på Kongehusets hjemmeside.

Foto: Steen Evald, Kongehuset ©

“Dronningen bærer på portrættet for første gang kronjuveler. Det er smaragdsættet med diadem, halskæde, ørenringe og en stor broche, der kan deles i tre. Smaragdsættet er ét af de fire smykkesæt, eller garniturer, der stilles til rådighed for Danmarks dronning og til daglig udstilles i Skatkammeret på Rosenborg Slot,” skriver Kongehuset på sin hjemmeside.