Ifølge Kongehusets kalender bliver det den 2. maj.

Kong Frederik og dronning Mary indleder deres første sommertogt med kongeskibet “Dannebrog” den 2. maj, hvilket er samme dato som dronning Margrethe påbegyndte sin sejlsæson sidste år.

Dette fremgår af en opdatering i kongehusets kalender, som også inkluderer planlagte besøg på Færøerne og i Grønland som en del af sommertogtet.

Af kalenderen fremgår det også, at kongeparret den 11. juni starter deres besøg på Færøerne, hvor de vil opholde sig i fire dage.

Derefter fortsætter de til Grønland, hvor de planlægger et ti dages besøg fra den 29. juni til den 8. juli. Detaljerne for besøgene i både Færøerne og Grønland vil blive annonceret senere.

Inden længe åbner udstillingen ”Frederik 10. – Konge af i morgen”, hvor kongeparret desuden også deltager i åbningen.

Det er blevet oplyst i en pressemeddelelse fra Kongernes Samling.

Torsdag 21. marts kl. 15.00 deltager Deres Majestæter Kongen og Dronningen i åbningen af portrætudstillingen ”Frederik 10. – Konge af i morgen” på Amalienborgmuseet, Christian VIII’s Palæ.Fra 22. marts til 8. september viser Amalienborgmuseet i anledning af det historiske tronskifte 14. januar udstillingen ”Frederik 10. – Konge af i morgen”.  Udstillingen tegner igennem fotografier, genstande, videoklip, malerier og lyd et portræt af Danmarks nye konge.