Efter lang tids tavshed, er der nu nyt.

Det skriver US Weekly.

“Den vejledning står ved magt.” Paladset havde annonceret i januar, at Kate ikke ville deltage i kongelige forpligtelser indtil foråret. “Operationen var vellykket, og det forventes, at hun vil forblive på hospitalet i ti til fjorten dage, før hun vender hjem for at fortsætte sin genopretning,” skrev paladset i en udtalelse via X.

“Baseret på den nuværende lægelige rådgivning, er det usandsynligt, at hun vender tilbage til offentlige pligter før efter påske.” Paladset forklarede, at hendes procedure var planlagt, og at hun “håber, at offentligheden vil forstå hendes ønske om at opretholde så meget normalitet for sine børn som muligt; og hendes ønske om, at hendes personlige medicinske oplysninger forbliver private.” (Parret, som blev gift i 2011, har børnene Prins George, 10, Prinsesse Charlotte, 8, og Prins Louis, 5.)

På det tidspunkt præciserede paladset også, at de kun ville dele opdateringer om Kates tilstand “når der er væsentlig ny information at dele.”

William tog en pause fra de kongelige pligter for at støtte sin hustrus genopretning, før han vendte tilbage til arbejdet sidste måned.

Han har subtilt adresseret Kates helbred under en række optrædener, herunder da han undskyldte for hendes fravær ved British Academy Film Awards 2024.

“Jeg er ked af, at Catherine ikke er her. Hun elsker virkelig BAFTA’erne,” sagde Prinsen af Wales ved prisuddelingen den 18. februar.

Tidligere denne måned takkede William studerende for at præsentere ham med gaver til Kate under et besøg på en walisisk grundskole.

Senere samme dag reagerede han ikke, da han blev spurgt om Kates tilstand ved ankomsten til en optræden på Wrexham AFC Stadium den 1. marts.

Kate blev set offentligt for første gang siden sin operation mandag den 4. marts. På billeder opnået af TMZ bar hun solbriller, mens hun kørte i bil med sin mor, Carole Middleton. Hun var ikke blevet set offentligt siden december 2023.